Sockerkaka med hallonsylt och vaniljkräm

Hej lördag! Idag passar det väl bra med något hembakt till fikat? För ett tag sedan snodde jag ihop en enkel sockerkaka som jag piffade till med hallonsylt och vaniljkrämen. Vaniljkrämen gjorde jag genom att blanda pulver och mjölk. Det går så klart att koka helt egen så blir det ännu godare!

Sockerkaka med hallonsylt och vaniljkräm

Du behöver:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör eller 0,5 dl rapsolja
1 dl mjölk
hallonsylt
1 dl vaniljkräm

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i äggvispet. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och smör eller olja och rör till en slät smet. Häll smeten i den bröade formen. Klicka ut hallonsylt med fem centimeters mellanrum runt om kakan. Klicka vaniljkräm mellan syltklickarna. Grädda i 35 -40 minuter. Testa med en provsticka. Kakan är klar när ingenting fastnar på den. Låt kakan svalna innan du vänder upp den på ett fat.

2 reaktioner på ”Sockerkaka med hallonsylt och vaniljkräm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.