Veckans matsedel 36/2019

Söndag igår betyder att det är måndag idag och måndag betyder veckomatsedel här på bloggen. Den här veckan är ganska vanlig. Vi ska jobba hela veckan och på lördag ska vi på bröllop! Jag älskar bröllop så det ser jag fram emot. Snart känner vi knappt någon som inte har gift sig och då blir det väl inga fler bröllop. Men, nu är vi positiva och längtar efter det här! Maten som planeras för veckan ser ut så här:

Pasta Rosso
Fullkornsspagetti och en tomatsås med morötter får inleda veckan. Rätten toppas med smörstekta champinjoner. Det brukar vara gott och framförallt går det ganska fort att laga den.

Fiskgratäng med broccolimos
Dammar av den här klassikern. Det blir mycket mat, så jag hoppas att det ska räcka till matlådor. Vi har haft lite svårt att få till de där matlådorna nu i vår nya vardag, men snart så ska det väl gå. Veckans fisk blev MSC-märkt torsk alltså.

Krämig trebönsmasala
Det här är en favorit bland vegetariska rätter. Går ganska snabbt och enkelt, indiska smaker och här snackar vi också att det blir mycket mat. Bra till matlådan dagen efter alltså!

Rester eller thaimat
Om det mot förmodan skulle finnas några rester kvar ska vi äta det på torsdag. Annars tänker vi köpa hem färdig thaimat. Båda har haft cravings på vårrullar i helgen, haha.

Panerad kyckling och stora pommes
Tänker mig nuggetsliknande kycklingbitar och så har jag köpt färdigfrysta pommes som jag ska köra i ugnen. Tänk aioli till och kanske parmesan i paneringen. Mm.

Lasagne
Avslutar veckan med en riktig lasagne. Har gjort flera gånger och frusit ner i matlådor sista halvåret, så nu blev jag sugen på att faktiskt få äta en lasagne. Känns som bra söndagsmat.


Så ser det ut i veckan! Fler veckomatsedlar hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.