Träning i somras och i höst

Tänkte skriva ett inlägg om träning. Utvärdera sommarens träning och lägga upp planer för hösten. Men jag vet inte. Tror det blir lite svepande och oorganiserat. Tankar kring träning just nu, kanske.

Sommarträningen

I somras tränade jag varje dag. Lögn. Jag hade som mål att träna varje dag men lät också mig själv hoppa över ett pass om det blev opraktiskt eller helt enkelt var för varmt. Tanken var att skapa ett endorfinberoende och därmed hålla i träningen även efter sommaren. Jag började jogga med noll kondition och har lyckats bygga upp den till någon form av nybörjarläge. Kroppen blev starkare och tjurskallen kom tillbaka. Det går inte att beskriva hur det kändes när den var borta. Helt omöjligt att genomföra ett pass när hjärnan inte kan fokusera längre än tre repetitioner. Träningsglädjen är tillbaka, så det målet är nått!

Yoga

Redan under vårterminen började jag med yoga varje dag, och det höll jag i även över sommaren. Nu i höst fortsätter jag. Jag har bytt ut en del pass, men tanken är att ha ett rullande sjudagarsschema, så varje pass blir genomfört en gång i veckan. Det är väldigt bra för min rygg i synnerhet, men även för musklerna i allmänhet.

Planer för hösten

När vardagen drar igång har jag svårare att hitta tiden att träna. Mitt mål är därför att träna tre gånger i veckan. Därför har jag planerat in fyra träningspass, så är det lätt att veta vad som ska göras när, och det gör ingenting om ett pass måste ställas in på grund av livet. Det funkar bäst för mig. Planerna är två konditionspass (typ joggintervaller), en powerwalk (också kondition) och ett styrkepass inriktat på överkroppen. Jag har lagt ut min friskvårdstimme i två halvtimmar, så min powerwalk och ett konditionspass får jag till där. Det blir lättare att träningen blir av då.

Vardagsmotion

Något som har blivit lättare nu när Fredrik jobbar hemma på veckorna är vardagsmotionen. Trots att jag jobbar längre bort har jag tid att gå eller cykla till och från jobbet. Det gör att jag inte behöver stressa för att få till en promenad på kvällen, eftersom jag gått 20-25 minuter på väg hem från jobbet. Som det ser ut nu tar jag bilen två dagar i veckan, men de dagarna får jag till annan träning. Skönt att få ihop den där halvtimmen som rekommenderas varje dag.

Ja, det var några svepande tankar om träning. Mitt stora mål just nu är att inte sluta träna. Hoppas att det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.