7 saker som är bra med att bo i glesbygd

Igår när jag vaknade såg jag återigen ett nyhetsinslag på temat ”det är så synd om oss som bor i glesbygd för bensinpriset är så högt” och surnade till. Det finns så mycket som är bra med att bo i glesbygd, men allt detta drunknar i bensinprisdebatten. Så, här kommer en lista med sju anledningar till att jag bor i glesbygd.

1. Närheten till fjällen

För mig är det här så viktigt att det hamnar som nummer ett. Men att relativt snabbt kunna ta sig till den svenska fjällvärlden står högt i kurs hos mig, och det kan man i stora delar av norrländsk glesbygd.

2. Låga huspriser

Att ha ett billigt boende och därmed låga boendekostnader är så skönt. Jag har aldrig legat vaken på grund av ekonomin, och lånekostnaderna är en del av det.

3. Närheten

Det må vara långa avstånd i Norrland men det är ändå nära. Jag som ändå bor i tätorten har nära till centrum och gångavstånd till jobbet. Att alla känner alla är också en fördel.

4. Palt

Jag tycker synd om alla som inte får växa upp med palt. Om man introduceras i vuxen ålder tycker man nog sällan att det är gott, tänker jag. Så därför är jag glad att bo och växa upp i norr!

5. Tryggheten

Det händer ändå relativt lite i små samhällen. Fördelen med det är friheten det ger. Jag är sällan rädd för att vara ute och gå ensam, till exempel.

6. Naturen

Jag har så nära till naturen. Jag kan skogsbada när jag vill. Sen har jag lika nära hem, så jag kan ge upp efter fem minuter också. Win-win.

7. Internetrevolutionen

Med internets intåg har livet i glesbygd blivit bättre. Näthandeln gör att utbudet är samma som i en stad och en del mer kvalificerade jobb går att göra hemifrån även här. Det är alltså inte något måste att flytta för jobb och utbud.

Naturligtvis tycker jag också att problem måste få lyftas, men idag ville jag vara positiv.

2 reaktioner på ”7 saker som är bra med att bo i glesbygd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.