Veckans matsedel 40/2019

Hej och förlåt att matsedeln är lite försenad! Cirka tio timmar, det hör inte till vanligheterna. Jag orkade bara inte tänka ut någon mat tidigare. Har känt – och känner mig – väldigt oinspirerad just när det gäller vardagsmat just nu, men jag har lyckats knåpa ihop en matsedel i alla fall.

Den här veckan har jag inga speciella planer. Vad jag kan komma på. Det känns i alla fall ganska skönt med ett lugnare tempo en vecka. Eventuellt har vi några planer för helgen, men annars känner jag mig lugn i att vi lyckas sysselsätta oss ändå. Matsedeln ser ut så här:

Bowl med glasnudlar och tofu
Både F och jag fick ett akut sug efter glasnudlar i helgen. Tror att vi såg någon laga mat på Nyhetsmorgon? Efter jobbet idag gick jag in och köpte glasnudlar, tofu, soja och lite tillbehör och så blev det en variant inspirerad av Poké Bowl. Gott och ganska nyttigt blev det!

Fiskgryta
Imorgon kokar jag ihop någon iskgryta som jag serverar med ris? Skriver ett frågetecken för jag vet inte om jag någonsin har gjort en fiskgryta eller om jag har ätit fisk och ris ihop. Tänker en variant med saffran (hittade flera paket när jag städade skafferiet). Får se om det går bra.

Gnocchigratäng
Det här är en så enkel vardagsrätt med gnocchi, champinjoner och tomater i en form. Går ganska lätt att laga och blir väldigt gott.

Vegokebab
Jag köpte någon form av vegogyros när jag handlade från matsmart sist som jag tänkte att vi skulle prova på torsdag. Steker och äter med grönsaker i ett pitabröd.

Gräddig kycklingpasta
Fredagsmiddag!

Mustig vegochili
Avslutar veckan med att göra ett långkok som resulterar i en mustig och vegetarisk chili. Receptet brukar passa bra på hösten.

Fler veckomatsedlar hittar du här.

En reaktion på ”Veckans matsedel 40/2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.