Syndabocken – Sofie Sarenbrant

I helgen läste jag ut en bok av en av mina favoritförfattare. Sofie Sarenbrant kan verkligen konsten att skriva kort och engagerande. Hela tiden vill man läsa mer. Det gäller även för boken Syndabocken.

En tonårspojke mördas i en villa i Bromma. Det ser först ut som ett inbrott som gått fel men vid närmare undersökning visar det sig vara just ett mord. Emma Sköld, som är Sofie Sarenbrants deckarhjälte, bor för tillfället i villan bredvid och oroar sig för att mordet egentligen var riktad mot henne.

Poliserna börjar gräva i hemlighetern hos några av de allra rikaste familjerna i trakten och avslöjar en del smutsiga hemligheter. Som jag nämnde innan vill man hela tiden läsa vidare. Boken består av korta kapitel som slutar med cliffhangers. Något osm jag tyckte var trist var att jag avslöjade mördaren redan halvvägs genom boken med nästan hela motivet och allt. Vet inte om det beror på hur boken var skriven eller om jag bara blivit väldigt duktig på att lösa deckarmord 😉

Oavsett rekommenderar jag den här, och alla andra, böcker av Sofie Sarenbrant. Läs snarast!

3 reaktioner på ”Syndabocken – Sofie Sarenbrant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.