Veckans matsedel 43/2019

Den här veckan är den sista veckan innan eleverna går på höstlov! Känns märkligt att halva terminen redan har gått. Nästan då, det är ju faktiskt en vecka kvar. Den här veckans planer är nog egentligen vanlig vardag, och att åka på 4-årskalas på söndag. Jag ska också ta tag i att gå igenom mina försäkringar för att se vad jag behöver komplettera med. Inte superkul kanske, men nödvändigt. Femtiotusen vuxenpoäng också, haha.

Är du intresserad av vad vi ska äta i veckan? Det ser ut ungefär så här:

Gnocchigratäng med pesto
Jag hittar på någon form av gratäng med pesto att inleda veckan med. Tänker majs (alltid majs), broccoli, rivna morötter och kanske vitkål tillsammans med gnocchi, röd pesto och creme fraiche? Kan det funka, tro?

Kycklingklubbor med vitkålsgratäng
Nu är det ett tag sedan jag lagade detta. Det är i alla fall så himla gott och ganska enkelt att göra.

Kikärtscurry med fullkornscouscous
Dags för vår vardagsklassiker igen. Den får bli på onsdag när det är tight efter jobbet och samtidigt mitt i vardagen.

Rester
Blir det inte några rester från veckan så tar vi en matlåda från frysen på torsdag. Skönt att slippa tokanstränga sig med mat, plus att det ger en anledning till utelunch på fredag.

Färsfyllda pitabröd
Fredagsfavoriten alla kategorier. Nu när vi har fått älgfärs igen kan vi lyxa med denna rätt.

Lax i vitlökssås
Såg ett recept på Linneas skafferi som jag tänkte testa. Vet inte riktigt vad vi ska ha till laxen. Någon form av potatis tror jag då. Såg att hon serverade med råris men för mig tar det emot lite att äta ris till fisk?

Valnötsbollar med mos och grönsaker
Jag fick över en halv påse valnötter när jag lagade mat den här veckan. De ska jag blanda med svarta bönor och göra bollar av. Har gjort någon gång förut, det funkar okej. Hoppas att jag tycker det efter ett par timmar i bil också, hehe.

Vad ska du äta i veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.