Saker där jag har ångrat mig

Det här med att tycka saker kan vara så olika. Jag är en person som ibland inte har någon direkt årsikt och tycker att saker inte spelar någon roll. Ibland orkar jag heller inte stå upp för min åsikt eftersom det inte alltid spelar någon roll.

Ibland är jag en väldigt åsiktsstark person. Jag är tvärsäker på hur saker ska vara och kan inte förstå hur någon kan tycka annorlunda. Jag argumenterar för min sak och lyckas många gånger få människor att förstå hur jag tänker. Och nu, efter snart trettio år på jorden, har jag fått inse att jag ibland ändrar åsikt. Det här inlägget ska handla om några frågor, både små och stora, där jag helt eller delvis har ändrat åsikt.

Att man inte får julpynta före första advent

Innan var jag väldigt bestämd på den här punkten, jag kunde möjligtvis gå med på att man fick pynta samma helg som första advent men inte tidigare. Anledningen till detta var att jag störde mig på att människor som pyntade redan i november ofta plockade bort julen den 25 december. Idag tycker jag att man får pynta när man vill. Själv börjar jag gärna någon vecka före första advent. Däremot tycker jag fortfarande att man ska låta julen vara kvar åtminstone en vecka efter julafton. Jag brukar ta bort mitt lagom till vi börjar jobba i januari, den 7e eller 8e brukar det vara. Det är så stressande när folk typ gjort sig redo för vår innan nyårsafton har varit.

Att det skulle vara sämre att köra en automatväxlad bil

Hoho, jag vet inte var jag fick det här ifrån? Manuellt växlade bilar skulle alltså vara bättre. Och då inte bättre som i köregenskaper, för sådant har jag faktiskt ingen aning om, utan man var en lite mer kunnig människa om man behärskade manuell växellåda. Kanske fick jag för mig det eftersom det var så jäkla svårt för mig att lära mig växla? Idag har vi i alla fall en automatväxlad bil och jag älskar att slippa tänka på att växla. Jag har blivit hundra gånger säkrare vid stadskörning, så jag är snarare en bättre förare.

Att aktiv dödshjälp skulle vara något bra

Som tonåring tyckte jag att man skulle ha rätt att bestämma över sitt eget liv och att det i det ingick att bestämma när ens liv är slut. Särskilt om man har någon form av sjukdom som kraftigt begränsar ens livskvalitet. Idag kan jag uppskatta tanken bakom, men tänker ändå att det finns etiska aspekter som gör att aktiv dödshjälp blir problematiskt. Det får aldrig bli så att människor känner sig pressade till att avsluta sina liv, vilket skulle kunna hända om dödshjälp var tillåtet. Så här har jag också ändrat åsikt.

Att krukväxter är tråkigt

Jag har aldrig haft särskilt gröna fingrar och inte varit intresserad av att ha levande blommor inomhus. Jag har försökt med en massa olika sorter och det har inte gått så jättebra. Tills jag kom över palettblad och aloe vera. Oj, vad roligt det blev helt plötsligt. De växer nämligen snabbt, vilket gör att det verkligen känns som om min omsorg spelar roll. Och d åblev det plötsligt lite roligt.

Att jag inte är en kreativ person

Jag har alltid tänkt att jag är en teoretiker. Visst stämmer det till viss del. Jag vill gärna ha en bruksanvisning när jag ska göra något till exempel. Jag förstår ingenting om jag bara tittar på en grej, om jag inte samtidigt får läsa hur den ska användas. Jag har dock aldrig sett mig själv som en kreativ person, förrän de senaste åren. Jag har alltid tyckt om musik, skrivande, pyssel och handarbete. Jag tycker också om att måla. Jag är inte bra på alla dessa saker, men det betyder kanske inte att jag inte är en kreativ person? Jag har ett stort behov av att få använda min kreativa sida, och det har jag egentligen inte förstått förrän nu.


Hur är det med dig? Har du något område där du har ändrat åsikt helt?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.