Superenkla kladdkakemuffins

Och vips var det lördag igen! Idag tänkte jag tipsa om något gott, enkelt och snabbt att baka till lördagsfikat. Jag pratar om kladdkaka i form av muffins. Eller.. kladdkakemuffins.

Jag kan inte ta åt mig äran för receptet eftersom jag har hittat det på Jennys Matblogg. Dit letar jag mig om jag vill baka något som är enkelt och ordentligt sött. Jag gillar ju söta kakor, och då tycker jag hennes recept är perfekta. I alla fall blev dessa så bra att jag måste dela med mig av receptet!

Kladdkakemuffins (16 stycken)

Du behöver:

2 ägg
2,5 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut formar på en plåt. Jag använde formar i aluminium. Smält smöret och blanda under tiden ihop de andra ingredienserna med varandra. Tillsätt smöret sist och rör till en slät smet. Klicka i smeten i formarna. De ska vara fyllda till två tredjedelar, ungefär. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Njut!


Fler recept? Du kanske gillar:

Snabb rulltårta med nötkräm
Chokladsnitt och hallongrottor
Apelsinrutor med nougat

7 reaktioner på ”Superenkla kladdkakemuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.