Oktobers sista helg

Då var det dags att sammanfatta allt som har hänt den här helgen. Det är inte mycket, så det går ganska fort. Jag kände redan i torsdags att jag hade ett stort behov av att bara vara, och vara lite för mig själv. I fredags läste jag ut en hel bok från det att jag kom hem till att jag gick och la mig. Igår spenderade jag också största delen av dagen med att läsa. Det blev lite yoga och en promenad, men annars läsning och en tupplur. Vi såg en film på kvällen.

Något som hände var att det snöade nästan hela dagen igår. Jag tror att det kommer på riktigt nu. Vinterns snöfall. Jag hoppas nästan på det. Det blev så mycket ljusare och trevligare ute. Så det var gårdagens stora happening, för jag gjorde inte många knop, som sagt.

Idag, däremot, har jag hunnit förbereda tre blogginlägg som kommer komma upp inom kort här på bloggen. Jag har börjar julpyssla, slagit in ett paket och så har vi varit på fyraårskalas i makens hemort. Tio mil bort. Nu ska vi inte åka dit på ett tag, haha. Vi har lyckats vara där varje helg i oktober. Det är trevligt, så klart, men det ska ändå bli skönt att inte behöva åka så mycket ett tag.

Nu är det bara att försöka ta in att jag ska jobba imorgon. Eleverna har höstlov, men vi lärare jobbar tre dagar. Det brukar vara bra dagar då man kan passa på att jobba undan en del saker. Idag är förresten en av årets bästa dagar: dagen så man ställer tillbaka klockan! Piggaste dagen på året.

Har du haft en bra helg?

29 reaktioner på ”Oktobers sista helg

 1. Så härligt att ni fått snö, det står att våran kommer i veckan. Jag skulle önska att det blir en riktig vinter i år, sådan där sagovinter med snö som riktigt hänger över trädkronorna. Men man får väl se antar jag, bara det inte är slask och isvinter är jag nöjd.

  Hade missat att du var lärare inser jag :). Vi jobbar också tre dagar, men jag tar ut onsdagen som min lediga dag eftersom jag är deltidare. Imorgon har kommunen ordnat dagen för oss, och på tisdag är det sådan där dag när skolans förstelärare bestämt dagen. Jag hade önskat att man hade tid för mer fritt arbete.

  1. Ja, jag tycker också att det är bra med snö eftersom det faktiskt blir en härligare vinter än om det bara är slask och grått.

   Det stämmer att jag också är lärare. Vi har en gemensam dag imorgon men om jag har förstått det rätt har vi eget arbete de andra dagarna. Det känns skönt, så jag förstår vad du menar.

 2. Nej men snö redan det är väl för tidigt. jag är glad om snön finns på julafton =). kul med kalas, vi missade ju att gå på kalas idag för 5 åringen blev sjuk annars hade vi med varit på kalas idag =)

  1. Haha, när träden tappar löven redan i slutet av september känns det ändå skönt med snö. Det blir så grått annars. Tråkigt att missa kalaset, men kanske ännu tråkigare för 5-åringen.

 3. Oj vad mycket snö ni har fått! Här regnar det bara… mysigt att slå in julklappar 😍 jag har börjat köpa men inte slagit in än!

 4. skicka gärna (Ingen snö =) avskyr glad ja bor så långt ner men kallt här så går neråt nollan så vem vet
  mysigt med kalas men helgen går så fort

 5. Så skönt att bara få vara vissa dagar, man behöver det ibland. Idag blev det en sån dag här hemma, så välbehövligt!
  Men wow, så härligt med snö, jag längtar tills det börjar snöa i Uppsala, nu har det varit regn i princip varenda dag i oktober, så surt!

 6. Skönt att bara få vara! Men snö, snälla det är för tidigt haha!! Jag har framförallt inte råd att köpa vinterdäck fören nästa lön så hoppas vi slipper. Kul att gå på kalas tycker jag men förstår att man kanske inte vill flänga varje helg.
  Lov, låter härligt även om ni jobbar några dagar hehe. Ett sådant yrke skulle jag vilja ha 🤣

 7. Men så mysigt med snö ❤ Jag är barnslugt förtjust i snö och speciellt nör den faller ner. Det är så mysigt.
  Vad skönt det låter att slappna av och läsa, det ska jag försöka göra så mycket som möjligt denna vecka ❤

 8. Men wow vad mycket snö håller så tummarna att vi skall få lite snö till julen, tyvärr är det ju sällan riktigt med snö här i Göteborg. Men hade för barnens skull verkligen vela ha massa snö. Skall försöka förbereda några inlägg här med då det är ett par dagar jobb och då behövs lite att lägga upp

 9. Det är verkligen så mysigt att sitta och läsa i flera timmar tycker jag och så återhämtar man ju sig på samma gång. Här har inte första snön kommit än men den kommer nog nu i november 🙂

 10. Tycker det är så mysigt med första snön som faller men tröttnar typ direkt på den tyvärr haha men håller med om att de är skönt att de ljusar upp ☺️ Men helt klart snö framför slask iallafall! Skönt att få mycket fixat idag, skulle verkligen också behöva fixa i ordning lite blogginlägg 😊

 11. Åh tycker den första snön som faller är så himla mysigt! Tröttnar dock tyvärr snabbt på den igen haha men håller med om att de är skönt att de ljusar upp. Sen föredrar jag ju iallafall verkligen snö framför slask & tråk! Skönt att få så mycket fixat idag, skulle också behöva ordna med lite blogginlägg ☺️

 12. Men så mysigt med snö! Jag längtar verkligen till årets första snö kommer. Det blir ju så ljust och fint. Mysigt med kalas! Vad skönt med en göra ingenting dag. Det vill jag också ha idag. Ler lite för mig själv, igår var inte min piggaste dag direkt. Var så galet trött precis hela dagen. Jag gillar inte att flytta fram och tillbaka klockan. Min kropp blir alldeles för trött.

 13. Jag älskar snö men den får faktiskt vänta 2-3 veckor innan den kommer ner hit till Huskvarna.. :p Uppkörningen vill jag ha klarat innan dess.. 😀 Och läsa, det gör jag också med – riktigt mycket. Min favoritsysselsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.