Veckans matsedel 44/2019

Måndag och ny vecka igen! Det är ny vecka hela tiden tycker jag. Den här veckan ska jag lägga MYCKET tid på mitt egna skrivande. Har ett mål om att ha ett första romanutkast klart innan årsskiftet och i den här takten kommer inte det att hända. Ska lägga minst en timme om dagen på manusskrivning. Kanske till och med två timmar under mina lediga dagar.

För i veckan har ju eleverna höstlov (eller läslov som jag tror att det kommer byta namn till) och jag jobbar tre dagar. Det ska bli skönt med en lite längre helg så här mitt på terminen. Jag tror att det behövs. Fredrik fyller år i veckan också så vi ska ha kalas i helgen. Då är vi lika gamla i ett par månader, tills jag blir äldre igen i januari, haha.

Äta ska vi också göra. Något sånt här tänker jag att veckan ska innehålla:

Halloumi tacos
Måndagen ska vara köttfri, och den här veckan blir det tacos på halloumi. Lite för att jag inte orkar tänka längre än så, och lite för att vi har en påse tacokrydda just för halloumi som det är lika bra att vi använder upp.

Fiskgratäng med broccolimos
På tisdag kör jag fiskklassikern som vi äter då och då i detta hushåll. Den är både lätt att göra och ganska tacksam när man inte har så mycket fantasi men måste få i sig fisk.

Valnötsbollar med coleslaw
Egentligen skulle vi göra det här igår, men det blev hämtmat istället. Istället lagar jag någon form av bollar med svarta bönor och valnötter på onsdag.

Fläskpannkaka
På torsdag lagar vi fläskpannkaka. Vi brukar ha bacon i, men den här gången blir det nog med riktigt fläsk, för att lyxa till. Mm, det var faktiskt länge sedan vi åt just pannkaka, så det ska bli gott.

Pulled Chicken
Jag är sugen på att göra Pulled Chicken, så jag tror att det kan bli fredagsmaten. Har bara gjort det en gång tidigare, så jag ska se över vad jag kan använda för recept till det. Det blir i alla fall hemkokt barbecuesås, ingenting annat.

Inbakad fläskytterfilé
På lördag ska jag göra någonting med den fläskytterfilén jag har i frysen. Det var länge sedan jag gjorde inbakad, så jag tror att det får bli det.

Pasta Rosso
På söndag ska vi ha kalas och bjuda på smörgåstårta, så jag tänker en snabb pastarätt till middag. Den här brukar vi laga med jämna mellanrum och den är både enkel och god. Från kokboken Mera Vego.


Fler veckomatsedlar hittar du här.

6 reaktioner på ”Veckans matsedel 44/2019

  1. Jag blir alltid så hungrig när jag läser din matsedel för veckan. Har aldrig ätit pulled chicken bara pork men är säkert gott med kyckling med 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.