Drömresan: Tågluff i Storbritannien

Min absoluta drömresa är att åka runt i Storbritannien. Numera tänker jag mig att det är något jag skulle göra med tåg. Jag vet inte exakt hur resan skulle se ut i övrigt, men jag kan i alla fall lista ett gäng med platser som jag skulle vilja besöka. I bokstavsordning:

Edinburgh

Photo by Anna Urlapova on Pexels.com

Denna skotska stad har länge stått på listan över platser jag vill besöka. Här tänker jag mig att man kan få en stor dos kultur och sevärdheter. Jag skulle vilja besöka slott, göra båtturer och titta på gamla hus. Allt som har med Harry Potter att göra är också intressant. Kanske till och med Edinburgh Dungeons.

Highclere Castle

En dagsutflykt till slottet där Downton Abbey spelades in står väldigt högt upp på min önskelista. Det ligger i Newbury och verkar inte vara alldeles för långt ifrån London, till exempel. Det skulle verkligen vara häftigt att se på riktigt!

London

Något jag absolut ska göra nästa gång jag är i London är att åka till Harry Potter World. Jag vill också turista på andra sevärdheter, som London Eye, och kanske få till lite shopping. Älskar för övrigt Big Ben. Är så förvånad över det, men den är så mäktig.

Oxford

Photo by Mike on Pexels.com

Oxford är ett stort måste på min lista över resmål. Det är universitet som sätter staden på kartan, men jag tänker att det måste finnas mer att göra. Det känns också som en kulturell stad? Något museum, och i alla fall en snabb titt på universitetet är måsten här.

Torquay

Foto: Pixabay

När jag var 16 åkte jag på språkresa till Torquay, och jag skulle verkligen vilja besöka staden igen. Det är en kuststad i sydvästra England. Vill minnas att det var cirka 30 mil från London. Jag tror att jag bara skulle vara där. På stranden om det är fint väder, annars ta dagen lite som den kommer. Typ.

Yorskhire Dales Nationalpark

För att variera lite vore det fint med lite naturupplevelser. En av alla nationalparker är Yorshire Dales Nationalpark som ser helt fantastisk ut. Nu vet jag inte om det är exakt jag skulle hamna, men någon nationalpark känns som ett måste för att få lite variation.

Ställen jag också skulle kunna tänka mig är Brighton, Cambridge och Manchester. Jag vet att jag började räkna på det här för något år sedan och det blev så fruktansvärt dyrt att jag la planerna lite på hyllan. Sen blev det en drömresa, en sådan som man sparar till länge. Vi får se när den blir av (och vad som händer med Brexit).

Har du någon drömresa?

32 reaktioner på ”Drömresan: Tågluff i Storbritannien

 1. Oj vad många delar av England jag inte ens visste fanns typ 🙈 London har jag dock alltid velat åka till. Hoppas din resa blir av någon gång. Min dröm är USA och få bila från kust till kust.

 2. Jag har många drömresor men denna lät riktigt intressant. Det finns mycket att se i Storbritannien. London har jag varit i men det finns så mycket mer att se där som jag missade.
  Jag drömmer om Hawaii, New York, Dublin, vingårdar i Frankrike och mycket, mycket mer.

 3. Din drömresa låter helt fantastiskt. Besöka där Harry Potter spelades in skulle jag också vilja besöka. Det skulle vara så häftigt. London är också en stad som jag skulle vilja besöka. Jag hoppas att du kommer få uppleva din drömresa 🙂

 4. Wow så vackra bilder du tagit! Så fint det är i London. 😍😍 hade nog viljat åka till London och kolla där Harry Potter spelades in 😍😍😭

 5. Vad spännande detta låter! Härligt när människor har sina planer och mål i livet, vet vad de vill göra. Hoppas att du får genomföra denna resan! Oxford, byggnaden på bilden, är det universitetet… Vilken mäktig byggnad, jag hade gärna åkt dit för att kika mer på den =)

 6. Jag hade nog aldrig tänkt en sån tur i England, men skulle lätt kunna sno din tripp 😃 Annars säger jag nog Italien. Har bilar runt där två gånger tidigare, men är inte klar 😊

 7. Vad roligt att läsa om vilka platser i England du skulle vilja besöka. Håller verkligen med om Big Ben och Oxford. De ser verkligen maffiga ut på bild så jag kan bara föreställa mig hur det skulle vara att se dom i verkligheten.

 8. London och Newcastle har jag varit i. Har även besökt Dublin ett par gånger. På todo listan finns även Scottland, Wales. Sen vill min man se Liverpool spela en gång så det ska också göras.

 9. Hade inte någon amning att det fans fans så mycket där skulle själv att åka på sådan här sevärd heter:) så otroligt kul att du lägger ut sådan här inlägg om resmål:)

 10. England är min stora dröm att åka till.. Och dit kan man ju ta sig med tåg hela vägen, så själva resan kan ju bli målet så att säga.. 😀

 11. Kan inte se min tidigare kommentar, blev avbruten men som jag skrev väldigt härligt inlägg, så många årsedan jag var där men längtar tillbaka och tänker att åka dit nån sommar skulle vara härligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.