Serietips i höstmörkret – del 5

Nu när hösten går över till vinter känns det mer aktuellt än någonsin att mysa till det i soffan med en stor kopp te, tända ljus och en bra serie att sträcktitta på. Här är några serier som jag har tittat på den senaste tiden:

Cleo

Jag börjar med att tipsa om en serie som jag såg med mina föräldrar i mina tidigare tonår. Den är lika bra nu, kanske ännu bättre eftersom jag är lite äldre och förstår mer. Cleo spelas av Suzanne Reuter (en av Sveriges roligaste kvinnor!) och hon är en ensamstående mamma till en vuxen son. Serien kretsar en del kring hennes liv, men lika mycket kring de helt fantastiska karaktärerna hon jobbar tillsammans med. Finns på Öppet Arkiv (SVT).

Designated Survivor

Av en slump råkade vi se en bit av det allra första avsnittet på Nyhetsmorgon och tänkte den där måste vi se! Sagt och gjort. Serien handlar om USA:s bostadsminister som över en timme får från sin ministerpost, och utsedde överlevare, till landets president eftersom presidenten, resten av regeringen, hela kongressen och högsta domstolen dödats i ett terrordåd. Serien handlar sedan om att utreda vem som utfört dådet, att hantera en orolig befolkning och vinna deras förtroende samt ”det vanliga” presidentjobbet. Första säsongen är superbra, andra säsongen lite sämre och den tredje tycker jag har tagit sig igen. Den tredje har dock ett lite annat berättargrepp som förvirrar lite. Finns på Netflix.

The Ranch

Det här är en serie som jag skäms lite över att jag ser. Ser den mest på grund av Ashton Kutcher och att typ 90 procent av skådespelarna från That 70’s Show är med i serien, och det väcker en del tonårsnostalgi. Serien handlar i alla fall om en son som försökt slå igenom som fotbollsspelare men fått inse att det inte blev någon superkarriär och istället kommer hem för att få någonstans att på och hjälpa till på familjens ranch. Det är mycket fylla och lite tråkiga skämt men ändå lyckas de bygga upp serien med cliffhangers som ändå gör att jag ser klart. Jag vet inte om jag ska kalla detta för ett tips, men en berättelse om vad jag har tittat på i alla fall. Finns på Netflix.


Fler serier som jag har tittat på:

Serietips i höstmörkret – del 1
Serietips i höstmörkret – del 2
Serietips i höstmörkret – del 3
Serietips i höstmörkret – del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.