Veckans matsedel 45/2019

Det känns inte som om det är måndag om jag inte publicerar en lista på saker vi ska äta. Men innan vi kommer till alla maträtter tänkte jag reflektera lite över veckan som kommer. Det blir vardag igen, efter några dagars lovledigt. Som vanligt känns det lite konstigt när man är van att vara ledig, men jag vet att det bara tar några dagar innan man är inne i det igen.

Den här veckan får jag ett kortbesök imorgon eftermiddag. I övrigt är allt ganska som vanligt. På lördag ska vi kanske på en utflykt över dagen, vi får se. Annars tänker jag att vi lunkar på. Jag ska bli bättre på att styra upp kvällarna till något jag vill göra.

Och så ska vi ju äta då. Vi har frysen full (första gången på snart fyra år som vi lyckats fylla frysboxen) så jag känner att vi måste äta ur den lite. Därför blir det ganska mycket kött i veckan. Om någon undrar, alla kanske inte ens reflekterar över det.

Ostfyllda köttfärsbiffar med tabbouleh
Vi börjar veckan med att göra tabbouleh. Tänker att tabboulehn går att äta successivt under veckan om det skulle vara så. Så serverar vi den med köttfärsbiffar som fyllts med bitar av ost. Kanske en sås till också, bara?

Kycklingklubbor med rödbetssallad
Jag hittade ett paket med kycklingklubbor som jag har köpt någon gång tidigare. Jag tänker att jag penslar dem med någon smakrik glaze och serverar dem med rödbetssallad. Och så någon sås?

Ugnsstekt öring med kokt potatis och spenatstuvning
Mm, spenatstuvning är typ det godaste jag vet. Vi ska äta upp de sista öringarna som F fiskade upp i somras. Jag tror faktiskt att det blir en lite somrig rätt, det här.

Champinjonsoppa
På torsdag har jag långdag, så maken kokar ihop en champinjonsoppa som vi äter till middag. Torsdagar är en bra soppdag eftersom vi inte behöver göra matlådor till dagen efter.

Nachos i gjutjärnsgryta
På fredag blir det den här sortens tacomiddag. Älskar tacos i alla varianter, typ, och nu var det ett tag sedan vi gjorde den här sorten.

Någon form av långkok
Har ett gäng köttbitar i frysen som jag inte vet vad det är, men som säkerligen går att göra någon form av långkok av. Antingen en gryta eller så att man steker köttet mört, som när man gör pulled-varianter. Vi får se.


Fler veckomatsedlar hittar du här.

4 reaktioner på ”Veckans matsedel 45/2019

  1. Jag hade mer än gärna kommit hem till er och ätit tycker det ni ska äta hela veckan låter gott jag jag hade gärna ätit tillsammans med er. tabbouleh vad är det för sås? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.