Veckans matsedel 46/2019

På något vis känns det som om jag alldeles nyss satte mig ner för att plita ner förra veckans matsedel. Tiden går fort, samtidigt som den inte gör det. Den här veckan har vi en begravning på annan ort på fredag. Sen vet jag inte riktigt hur det blir resten av helgen. Så det blir en lite avhuggen matsedel tills vidare. Det här är saker jag vet att vi ska äta:

Krämig trebönsmasala
Det var länge sedan jag lagade den här vardagsrätten. Indiskt brukar vara bra eftersom man vräka på med färsk ingefära som är bra mot förkylning. Det börjar väl dra ihop sig till influensatider?

Tonfiskpasta
Det här är så gott och så enkelt. Framför allt går det snabbt att laga och man får i sig fisk nästan utan att man tänker på det. Varje gång jag äter tänker jag på Jessica Simpson som i sin realityshow undrade om tonfisk var en fisk eller om det var fågel. Kan nästan förstå hennes undran.

Gnocchigratäng
Färsk gnocchi kan vara bland det godaste som finns? Tänkte hitta på en gratäng med lite olika grönsaker och – framför allt – röd pesto. Tror det blir kanon att äta på onsdag efter jobbet.

Vegobolognese
Jag hoppas att vi har rester över på torsdag, men om vi inte har det lagar vi en vegobolognese som jag har på påse i skafferiet. Köpte från Matsmarts ekologiska sortiment när jag ändå beställde för några månader sedan. Vi kan ju testa den om vi inte har något annat att äta.

Ja, det är fyra vardagsrätter. Jag tänker att vi kan sno ihop en lasagne eller baka pizza om det behövs till helgen också.

Vad ska du äta i veckan?

5 reaktioner på ”Veckans matsedel 46/2019

  1. Jag klarar inte av konsistensen på tonfisken därav äter jag det inte men jag tyckte att resten lät gott. Jag har också beställt från matsmart 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.