Kakor att baka i jul

Nu kan jag inte hålla mig längre! Från och med idag börjar julinläggen dyka upp här på bloggen. På söndag är det första advent, och vissa saker är ändå bra att förbereda fram till dess!

Idag börjar jag med kakor att baka till jul. Jag brukar alltid ta en helg i november och göra färdigt allt julbak då, så jag har redan fyllt frysen. För den som inte har gjort det kommer här ett tips på ett gäng kakor som är goda att äta till jul. De allra flesta är busenkla att göra också!

Pepparkaksrutor med lingon

De här enkla testade jag att baka första gången förra året. Succé! Allt kan göras i en och samma gryta. De syrliga lingonen bryter av bra mot den ganska söta kakan. Görs i långpanna så det blir många kakor utan särskild ansträngning. Bara bra alltså!

Saffranskakor med apelsinfyllning

Det här receptet grundar sig på ett recpet på hur man gör vaniljhjärtan i långpanna. Det här är dock en juligare variant, med saffran i kaksmulet och apelsin i fyllningen. Mums!

Delicatobollar

Det här är det enklaste enkla man kan baka om man äger en mixer. Det blir också syndigt gott, så tyvärr är det inte säkert att det blir kvar så många bollar att bjuda på när baket är klart…

Apelsinrutor med nougat

Som konstaterades ovan är apelsin en smak som hör julen till, och nougat är verkligen traditionella smaker till min favorithögtid. Den här kakan känns därför lite julig (även om den passar lika bra till påsk eller oktober eller annat). Vill man inte ha apelsinsmak kan man testa dessa nougatkakor istället.

Chokladsnitt och hallongrottor

Småkakor hör också julen till. Chokladsnitt är mina favoriter (fast jag kallar dem chokladsnibbar) och hallongrottor är goda när man får till dem. Här är ett inlägg med båda dessa kakor.

Saffransbullar

Bullar är kanske inte en kaka, men saffransbullar hör ändå julen till. Själv är jag inte så förtjust i traditionella lussebullar, utan brukar istället baka bullar med saffran i degen och fyllning. Ibland gör jag ”vanliga bullar” och fyller med vit choklad, ibland saffransgifflar som jag fyller med mandelsmörkräm. Gott är det!

Har du någon kaka som du alltid bakar till jul?

22 reaktioner på ”Kakor att baka i jul

 1. Jag brukar alltid baka lussekatter och chocolate chip cookies. Får se hur många kakor det blir bakade i år i och med att jag själv inte kommer äta. Barnen brukar ju inte äta så mycket heller. Vilka underbara kakor du tipsar om i allafall. Jag blev särskilt sugen på de där nougatrutorna. De såg verkligen underbart goda ut!

   1. Jag har inte något exakt vad jag brukar baka till jul men jag brukar alltid baka lussekatter och någon sak till men i år ska jag baka lite mer hade jag tänkt 😀

 2. Jag blir så sugen på att baka när jag ser detta.
  Vi brukar baka drömmar, pepparksksmuffins, saffransbullar och chokladbollar men det är alltid kul att hitta nya saker att baka till julen ❤

 3. Ja är i samma mood här, nu är det ju mindre än en månad kvar så då känns det ändå helt okej. Vi bakade pepparkakor i går, garnerade färdiga och byggde gilles småhus. Så himla mysigt. I helgen eller i morgon (måste ändå vabba) så blir det mer julbak. Vi ser fram emot dina julinlägg såklart

 4. Åh gud tack för alla tips. Bokmärker din sina så jag hittar tillbaka.
  Jag ska snart sätta igång och börja julbaka, kul att testa annat än pepparkakor och lussebullar 😉

  Tack för toppen tips
  kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.