2. Mitt 2010

Idag är det den andra december och det är dags att se tillbaka på 2010-talets första år. Jag tänker plocka ut några höjdpunkter från året och skriva om dem. År 2010 fotade man inte alls lika mycket som idag i allmänhet, och jag fotade inte mig själv särskilt ofta alls. Vi får se vad som dyker upp.

Jag fyllde 20 år

Yes, jag inledde året med att lämna tonåren bakom mig. Blev faktiskt överraskad av några kompisar för firande. Vi spelade bowling och åt middag på hotellet. Lagom mycket överraskning för mig.

Jag läste min första kurs på universitetet

Vårterminen 2010 valde jag att studera en kurs på halvtid, på distans. Jag bodde fortfarande hemma här min hemort, så distans var det som gällde. Jag studerade en kurs som hette: Hund – avel, utfodring och hälsa – översiktskurs på SLU i Uppsala. Det var så intressant och roligt. Vi åkte också ner dit när jag skulle på en träff för att känna in om vi ville bo i staden. Det ville vi inte. Men, kursen var kul!

Vi hämtade Baloo

I juni hämtade vi en åtta veckor gammal Baloo. Bland det bästa jag har gjort trots att jag var så ung. Älskade lille B.

Jag började lärarutbildningen

Till höstterminen började jag lärarutbildningen på distans mot Falun. Kuriosa är att det var till den här terminen som kårobligatoriet togs bort. När jag läste kursen på vårterminen var jag tvungen att betala kåravgift, men det tvånget fanns inte på lärarutbildningen. Det var i alla fall omtumlande att börja studera på högskola, även om jag klarade den första terminen ganska bra. Bortsett från VFU-dagaran vi gjorde, de var hemska.

Vi flyttade till Östersund

I månadsskiftet oktober/november flyttade vi till Östersund. Det var så roligt och så svårt samtidigt. Vi drog ner ett flyttlass på fredagen, bar in de grejer vi hade och på lördagen åkte vi med släpvagnen till IKEA i Sundsvall. Det var lönelördag och rent vidrigt att vara där. Det gick bra i alla fall. Jag trivdes så bra i staden, i vårt område och med vår lägenhet.


Det här är en del av min julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

7 reaktioner på ”2. Mitt 2010

  1. Men vilket år du hade 2010 och villen otroligt fin liten hund😊 kan vara skönt att lämna tonåren bakom sig i bland ❤️ kul med en flytt med värkar som att det var ett bra år

  2. Kul att se tillbaka och minnas roliga saker som hänt. Hur söt är inte hunden ❤
    2010 var ett alldeles speciellt år för mig för då föddes min dotter ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.