3. 2010-talets bästa musik

Jag tror att 2010-talet var årtiondet då jag började känna mig mätt på ny musik. Jag har i och för sig aldrig varit någon trendsättare och oftast börjat uppskatta ”ny” musik då den redan blivit gammal, så det kanske snarare är så det är. Jag försöker ibland lyssna igenom Spotifys topplista och känner mest bara nej, haha. Men, det har ändå släppts många bra låtar under detta årtionde. Här kommer en lista på några som jag kommer på nu.

Drive by
Låt från 2012 av Train. Den lyssnade vi på ganska mycket när vi bodde i Östersund. På den tiden var jag fortfarande lite aktiv med att göra spellistor på Spotify och den här hamnade där, haha. Jag gillar den fortfarande.

Payphone
Ungefär samtidigt som jag lyssnade på ovanstående låt gick också Maroon 5s låt Payphone varm i mina högtalare. Maroon 5 har faktiskt gjort en hel del bra.

Shut up and dance
Föra några år sedan. jag tror att det var 2015, släpptes låten Shut up and Dance. En låt man blir glad av. Jag älskar att sjunga med i refrängen. Det gör jag i och för sig nästan alltid, så det är inte specifikt för den här låten. Den passar bra i bilen.

Avicii
Det går väl inte att nämna 2010-tal utan att nämna Avicii. Min favorit är nog låten Wake Me Up, men jag gillar också Waiting For Love. Den förstnämnda har jag på min lista över låtar som jag springer till, haha. Musiken funkar peppande, texten ”Wake me up when it’s all over” funkar mindre bra när jag springer.

If I were Sorry
Den bästa Melodifestivallåten detta årtionde är utan tvekan Frans låt If I Were Sorry. Så originell och välskriven. Jag tycker på riktigt att det är en av tiotalets bästa låtar. Jag fick rysningar när jag hörde den första gången, så bra var den.

Heroes
En annan bra låt från Melodifestivalen, som också råkade vinna hela Eurovision, är Måns Zelmerlöws låt Heroes. Jag gillar gitarrerna. Håller för övrigt inte med om att den skulle vara plagierad och lik en annan låt. Inte mer lik än mycket annat vi lyssnar på.

Robyn
Robyn är ju helt makalös! Hon har alltid varit bra, under detta årtionde firade hon till och med tjugo år som artist, men det är nu som hon har släppt sitt allra bästa. Dancing On My Own, Indestructible och Call Your Girlfriend är alla så bra.

Counting Stars
Jag avslutar med den här låten som nog ändå måste vara 10-talets absolut bästa låt. Så perfekt ihopsatt med häftiga melodislingor i mellanspelen, intressanta verser, klockren refräng och perfekt arrangerad. På riktigt, hade den kunnat göras bättre?


Det här är en del av min julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.