Mockarutor i stor långpanna

Kärleksmums, snoddas eller mockarutor som jag säger – kärt barn har många namn. Det finns säkert lika många recept på denna kaka som det finns namn på kakan. Idag tänkte jag dela med mig av det senaste recept jag provade. Jag tycker att det blev riktigt bra. Nästa gång tror jag dock att jag gör dubbel sats av glasyren.

Mockarutor i stor långpanna

Du behöver:

Kaka:
4 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
300 g smör

Glasyr:
4 dl florsocker
50 g smör
0,5 dl kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Kokos eller strössel att toppa med

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver, vanljsocker och kakao i en egen skål och häll sedan ner blandningen i äggvispet. Tillsätt mjölk och smör sist. Rör till en slät smet. Häll ut i bakplåtspapperklädd långpanna och grädda i 20-30 minuter, tills den är klar (testa med en provsticka).

Låt kakan kallna. Koka sedan ihop alla ingredienser till glasyren. Vispa så det inte blir klumpar. Fördela glasyren jämt över den svalande kakan. Toppa med kokos eller strössel innan glasyren hunnit stelna.

5 reaktioner på ”Mockarutor i stor långpanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.