6. Mitt 2012

Vi har kommit till den 6:e luckan i min julkalender, vilket betyder att vi idag avverkar den första fjärdedelen. Jag har konstaterat det förut, tiden går så ofantligt fort. Temat för dagen är ”Mitt 2012” så vi kommer titta på några höjdpunkter därifrån.

Jag började träna

Träning har aldrig varit mitt största intresse. När jag bodde hemma satsade jag på vardagsmotion och promenerade nästan överallt utöver den idrott vi hade i skolan. När jag flyttade tappade jag såklart skolidrotten, och snart även promenaderna. I januari 2012 köpte jag därför mitt första träningskort på Friskis och Svettis. Har sett mig själv som en tränande person sedan dess, även om jag haft längre uppehåll ibland. Tänker numera ”jag ska fortsätta träna” snarare än ”jag ska börja träna igen”.

På väg till fjällpromenad i Åre 2017

Världens bästa VFU

Våren 2012 gjorde jag 10 veckors VFU (Verksamhetsförlagd utbildning, det som tidigare hette praktik) på en gymnasieskola i Östersund. Jag hade sån tur och hamnade på en jättetrevlig skola (påminner en del om den skola jag jobbar på nu) och fick två (!) jättebra handledare. Jag var kass på själva undervisningsdelen (kan skriva en roman om vad det berodde på men vi hoppar över det) men ändå lyckades de alltid hitta något positivt att lyfta. När den sista veckan hade gått kände jag att jag nog skulle kunna jobba som lärare. Före VFU:n tänkte jag att jag skulle hoppa av och göra något annat om det inte gick bra. Tur att det gick bra då 🙂

Min första C-uppsats

Hösten 2012 läste jag min sista termin med engelska, och i det ingick en C-uppsats. Som jag skrev på engelska. Med riktigt bra resultat. Jag är så stolt över den! Jag hade en jättebra handledare och valde ett ämne som var ganska intressant. Dessutom trivdes jag bra med att få styra upp (vissa) dagar helt själv eftersom det är ganska mycket egenarbete att skriva uppsats.

Jag bodde själv för första gången

Någon gång runt sportlovet 2012 fick Fredrik jobb. I Umeå. Senare, på hösten, öppnade företaget ett kontor i hans gamla hemort och han jobbade där. Jag bodde kvar i Östersund. Vi var fortfarande ihop men med så långa avstånd träffades vi inte varje helg. Jag fick prova på att klara mig helt själv, och gjorde det bra. Tror att den erfarenheten var lite nyttig också. Jag behöver inte undra hur det skulle vara, om man säger så.

Vi förlovade oss

I oktober 2012 förlovade vi oss. Vi hade bestämt datum innan och beställt ringar. Den dagen gick vi ut och åt frukost, på Clarion i Östersund. Sen gick vi ner till hamnen och bytte ringar. Vi tog ett kort som vi skickade som mms till familjen (det här var verkligen innan sociala medier). Jag tror att vi gjorde ärenden sen, haha. Och så lagade vi god middag hemma ❤

Vi för ett knappt år sedan. Har inte kvar några bilder från förlovningen i digitalt format.

Det var vad som hände mig under 2012. Imorgon ska vi prata film!


Det här är en del av min julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.