7. Filmer som släpptes under 2010-talet

Vi har kommit till lucka nummer sju i min adventskalender och det är dags att titta på det här årtiondets filmskatter. Film är verkligen inte min starka sida och det har säkert kommit massvis med ”stora” filmer som jag inte nämner här, men jag tänkte ta upp några filmer som jag vet att jag har sett på bio. Då måste jag ju ha gillat dem, tänker jag.

Something borrowed

2011, när vi bodde i Östersund, var vi ganska ofta på bio. Då vet jag att vi gick och såg Something Borrowed, som fortfarande är en av mina favoritfilmer. Den handlar om en tjej som är förälskad i sin bästa kompis kille och lite förvecklingar kring när de ska gifta sig. Jag vet inte varför jag gillar den. Det är ju inget klassiskt lyckligt Hollywoodslut, men utan att spoila tycker jag väl att det är uppfriskande med en annan sorts slut.

I am number four

Vi var också på bio och såg filmen I am number four. Den hade inte jag valt men jag tyckte ändå att den var ganska bra. Är lite förvånad över att det inte blev en uppföljning på den. Eller har det kommit en som jag har missat?

Mission: Impossible – Rough Nation

När vi firade vår första bröllopsdag åkte vi till närmaste stad och bodde på hotell en helg. På lördagen var vi på bio och det enda som vi kunde enas om var den femte delen i Mission: Impossible. Jag tycker faktiskt att de filmerna är helt okej, och tycker att Tom Cruise är snygg så det gick bra.

A Star is Born

Förra året var jag på bio och såg Lady Gagas filmdebut (väl?). Det känns som en av de stora filmerna det här årtiondet, och skvallertidningarna har ju efteråt spekulerat mycket i huruvida huvudrollsinnehavarna blivit förälskade på riktigt.

Lejonkungen

Den sista filmen jag väljer att presentera i det här inlägget blir nyskapandet av Lejonkungen som vi var och såg i höstas. En av mina favoritfilmer i barndomen, och den här nya var lika bra. Nästan lite läskigt med ”riktiga” djur, men lika bra.

Vilka filmer minns du från 2010-talet?


Det här är en del av min julkalender. Vill du också vara med kan du läsa mer här.

6 reaktioner på ”7. Filmer som släpptes under 2010-talet

  1. Kul att se se tillbaka på gamla filmer. Har bara sett en av dem tror jag 😂 Ser inte heller så mycket filmer och på bio har jag mest sett barnfilmer de senaste åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.