En julig lista

Jag älskar ju blogglistor, så nu tänkte jag att det skulle passa med en om julen. Jag hittade denna hos Spiderchick och tyckte att den såg rolig ut!

1. Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen?
Ett nöje! Jag tycker att det är kul men har blivit mindre noga de senaste åren. Det är nog bara nyttigt, haha.

2. Adventsljusstake VS julstjärna? 
Vadå ska man välja? Det går ju inte.

3. Vad dricker du helst till julmaten?
Päronsoda. När jag var barn köpte vi hem såna backar med små glasflaskor läsk. Det fanns alltid en eller ett par päronsoda (och andra drickor) så eftersom jag inte gillar julmust så jättemycket brukade jag alltid ta päronsoda.

4. Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen?
Jag har alltid haft plastgran så jag känner att jag inte vet hur man gör med en riktig gran ens? Så jag har köpt en egen plastgran. Ångrar väl det lite nu, eftersom plast inte är så nyttigt, men det är bättre att använda något man har än att köpa nytt så jag kör på den granen nu.

5. Drömjulklappen i år?
Ullkappan som består helt av ull. Några tusenlappar.

6. En jultradition som du vill slopa?
Tomten? Antar att jag blir lynchad nu men ju äldre jag blir desto mindre förstår jag grejen med en tomte. Vill jag att mina framtida barn ska tro att det är en gubbe på Nordpolen som har fixat julklapparna medan jag passivt stod bredvid? Plus att jag typ bara känner barn som har varit rädda för tomten, tycker att det känns lite elakt att ha en tomte då? Återkommer när jag själv har fått barn och ångrat mig helt, haha.

7. Vilken doft påminner dig om julen?
Hyacint. Tänker både på min farmor och på vardagsrummet hemma hos mamma och pappa när jag känner doften. Alltså, mina föräldrars vardagsrum i juletider är det mysigaste jag vet ❤

8. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? 
Rött och guld. Jag vill ha varma färger på jul.

9. Marabou- chokladhus VS pepparkakshus?
Pepparkakshus så klart!

10. Var ska du fira jul i år?
På julafton ska vi vara hemma hos mina syster och hennes sambo tillsammans med mina föräldrar. Förhoppningsvis kommer alla hundar kunna vara med också, men det beror lite på om Alva löper…

11. Det bästa med julen är…?
Myset och maten och umgänget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.