12. Mitt 2015

Det är redan den tolfte december och i julkalendern är vi halvvägs till julafton nu! Så fort tiden går. Idag ska vi titta på höjdpunkterna från 2015. Ett år då det hände väldigt mycket och jag egentligen mest var stressad. Usch, ser inte det året som så positivt.

Kulmen på lärarutbildningen

I januari 2015 började jag sista terminen på lärarutbildningen. Det var det värsta någonsin. Då tyckte jag i och för sig att det gick bra men när jag läser min gamla kalender från då NU får jag så ont i magen. Jag pluggade 125% för att ta igen en sista kurs som behövdes för examen. Dessutom jobbade jag 50%. Under en period gjorde jag VFU i utbildningen tre dagar i veckan, men ville ändå fortsätta jobba en dag i veckan på mitt vanliga jobb.. Vilket kaos. Men efter halva terminen var det gjort och jag kom i hamn.

Min examen sköts upp .. igen

Andra halvan av lärarutbildningen skrev jag examensarbete. Min handledare var inte superengagerad men jag tyckte att det var ganska skönt att hålla på för mig själv. När jag så skickade in den slutliga versionen till henne ansåg hon att det inte skulle hålla för opponering. Det var en vecka kvar till den så jag skulle inte hinna göra klart innan dess. Världen kraschade. Jag hade ju redan fått skjuta examen en termin på grund av strulet med spanskakurserna.

Bröllopsresa till Kroatien

På midsommardagen åkte vi till Kroatien på bröllopsresa! Det var så underbart. Jag älskade klimatet och naturen där. Jag tycker nog att det såg ut lite som Norge men med ett lite behagligare klimat. Vi mådde mest bara gott när vi var där. Skulle så gärna åka tillbaka.

Jag började jobba heltid

På hösten fick jag mitt första heltidsjobb. Det var här där jag bor nu, men vi bodde fortfarande kvar en dryg timme bort. Det var lite jobbigt att köra emellan, lära sig jobba heltid och vara ny på en enhet. Det gick men var ganska uttröttande.

Jag fick examen

Efter ganska många om och men där jag bråkade rejält med ett gäng lärare på högskolan lämnade jag in mitt egenkomponerade examensarbete till opponering vid höstens tillfälle. Min handledare gick nämligen inte att få tag på efter att hon nobbat min första version. Vid opponeringen fick jag en jättebra medbedömare som gav massor med beröm men förklarade att det inte kunde godkännas i sin nuvarande form. Jag fick en ny handledare. Han hjälpte mig med en forskningsdel som saknades och tipsade om att lägga till några diagram. Han underströk också hur bra jag hade gjort det som hade gjort i princip hela examensarbetet utan något stöd. Jag tar åt mig det nu. Arbetet blev till slut godkänt och jag fick ut min examen. Examensbeviset landade i brevlådan dagen före julafton.

Vi köpte hus

I november var vi och tittade på vårt hus. Samma eftermiddag hade vi kommit överens med säljaren och den tredje december fick vi nycklarna. Ibland går det bara så jäkla fort! Nu har vi alltså bott här i fyra år och vi trivs så bra. Både huset, tomten och läget är jättebra. Tur det, för vi hatar verkligen att flytta!

Annat som hände var att ett syskonbarn föddes, jag skaffade mitt första årskort på gymmet och att sommaren totalt regnade bort. Vad hände dig?


Det här är en del av min julkalender med ett nytt tema varje dag. Vill du också fylla luckorna kan du läsa mer här.

2 reaktioner på ”12. Mitt 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.