13. En stor händelse i världen

Idag är det lucia! Tidiga mornar och skönsång, bland det finaste jag vet. Julkalender handlar dock inte om luciasånger. Nej, vi ska titta på en stor nyhetshändelse under 2010-talet.

Det finns så klart massor att välja på. Krig, olyckor och skogsbränder är bara några av alla saker som har varit stora nyheter de senaste tio åren. Jag tänker dock fokusera på några positivare nyheter.

Av Holger Motzkau 2010, Wikipedia/Wikimedia Commons (cc-by-sa-3.0), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11115505

Alla barnen i vårt kungahus gifte sig under 2010-talet. Victoria var först uta under 2010, men de andra två har också haft maffiga bröllop under det här årtiondet. Eftersom jag älskar bröllop tycker jag att det är något roligt som är värt att lyfta.

Jag vet att alla inte tycker att vi ska ha ett kungahus i Sverige, av många olika skäl. Själv tycker jag ändå på något vis att det är trevligt med en kungafamilj (som inte har makt, det är så klart viktigt!) och jag tror att de lockar hit ett gäng turister varje år som spenderar pengar i Sverige.

Och så är det något fint med kärlek, oavsett om det är kungen eller grannflickan som blivit kär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.