14. Mitt 2016

God morgon lördag! Hoppas att du har sovit gott! Här i bloggen börjar vi dagen med lucka nummer 14 i julkalendern, där vi ska se tillbaka på året 2016, och senare idag kommer ett mer julinspirerat inlägg! Så, vad hände under 2016?

Allt med huset

Vi renoverade i vårt nyköpta hus. Kök och sovrum fick nya ytskikt i slutet av 2015, men under sportlovet 2016 renoverade vi vardagsrummet. Den som byggde huset hade valt att göra ett extra sovrum av vardagsrummet och bredvid var som ett genomgångsrum med utgång till uteplatsen. Vi tog ner väggen för att få ett mer normalstort vardagsrum (cirka 25 kvadratmeter). Väggarna målades gröna, en fondvägg tapetserades och så bytte vi innertak samt la nytt parkettgolv. Är fortfarande så nöjd, särskilt med den gröna färgen!

Under sommarhalvåret byggde vi en ny entrébro eftersom det inte riktigt fanns någon innan. Eller, det finns ju en huvudentré, men vi vill använda groventrén som huvudsaklig ingång och då fanns det bara ett par trappsteg upp till de dörren. Tycker att det blev så bra!

På hösten renoverade vi det som jag kallar innerhallen – alltså hallen som ligger innanför den där huvudentrén vi inte använder. Här blev det grått. Ljusgråa tapeter, en fondvägg i grått och ett mörkgrått golv. Trappan till övervåningen målades vit, förutom trappstegen som vaxades med dekorvax. Idag har vi trappstegsmattor på dem också.

Vi åkte till Göteborg

Sommaren 2016 gick semesterresan till Göteborg. Vi tog (dags)tåget från Östersund nästan gratis och bodde på ett jättefint hotell vid Centralstationen. Vi besökte Liesberg, Universeum, Volvomuseet och tog en guidad tur med Paddan. Det var trevliga dagar! Jag gillade Göteborg som stad, de flesta var väldigt trevliga och det kändes inte så stressigt. Nu var vi ju i och för sig där på sommaren, det kanske är annorlunda om man kommer i vardagsrusningar

Stugbygge

Min lillasyster byggde en stuga så där var vi och hjälpte till. Jag lärde mig att hantera en spikpistol till exempel.

I övrigt var 2016 ganska vanligt, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.