17. En bok skriven under 2010-talet

Bakom lucka nummer 17 i min julkalender är temat böcker. Idag ska jag skriva om en bok från det här årtioendet. Jag ska ärligt säga att jag har noll koll på de böcker som kom i början av 2010-talet. Då pluggade jag som mest och orkade inte läsa böcker. En man som heter Ove kom till exempel ut då, och jag har inte läst den. Jag tänker tipsa om min absoluta favoritbok (utom typ Harry Potter) just nu.

Inuti huvudet är jag kul är en ungdomsroman skriven av Lisa Bjärbo, och jag har skrivit om den förut (här till exempel). Jag älskar att den handlar om att vara introvert och beskriver hur en del människor faktiskt lever. Önskar att den blev obligatorisk att läsa i skolor. Då är jag ändå lärare och typ allergisk mot uttrycket ”skolan borde..”, men här är jag villig att göra ett undantag.

Fem saker jag fullkomligt älskar med boken:

  • Att huvudpersonen heter Liv. Så tvärtom mot hennes personlighet.
  • Att Liv är vegan som flyttar ut på landet där ingen ens vet vad vegansk betyder. Typ.
  • Killen som hon blir kompis med. Har glömt hans namn, tyvärr.
  • Huset de bor i. Ett gammalt hus med charm, så att säga.
  • Hur fruktansvärt roliga tankar Liv har.

Har du läst den?

18 reaktioner på ”17. En bok skriven under 2010-talet

  1. Vilken spännande julkalender som du har. Så roligt med ett tips på en bok. Den verkar rätt så intressant. Det låter så bra att den handlar om att vara introvert:)

  2. Den känner jag inte alls till. Känns som om läsandet har minskat, ändå är det så viktigt. Har 3 barnbarn på 2 år. 2 älskar då man läser för dom. Den 3e är inte alls intresserad, förutom då hon kommer till oss. Springer alltid fram till mannens bokhylla, och plockar fram den tjockaste hon hittar och kan sitta där och bläddra

  3. Jag har inte ens hört talas om den boken, men det låter verkligen som en bok som många borde läsa. Det är inte många som vet vad introvert är. Förståelsen för det behöver öka. Och jag borde verkligen läsa den med.

  4. Jag har inte läst den boken, men så som du beskriver den verkar den vara bra och läsvärd😊 Jag tror att mänskligheten skulle ha mycket att vinna på att människor får lära sig om varandras personlighetsdrag, förutsättningar och omständigheter av olika sorter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.