En sak om dagen

I veckan är det ”en sak om dagen” som gäller. Allt för att slippa stressa fram till jul. Måndagens sak blev i och för sig att vila. Har läst så mycket i Harry Potter och det fördömda barnet. För mig är det lite ovant att läsa ett pjäsmanus. Har bara gjort det en eller två gånger förut, så det tar ett tag att komma in i hur det är skrivet.

I alla fall. Igår la jag en timme på att planera vilken mat som behöver handlas inför jul. Skrev en lååång lista och gjorde en mindre lista för färskvaror som ska handlas på måndag. Ikväll är det dags att åka och handla. Får se om allt finns hemma. Mitt största jul-hack är i alla fall att göra den största handlingen en vecka före jul, och inte typ dagen innan.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar innan jullov. Mentalt är jag redan där, haha. I morgon ska vi röja övervåningen så vi får plats med övernattningsgäster. Det blir inte så kul att städa, men kul med gäster ☺

Så, en sak om dagen så blir det ingen julstress.

16 reaktioner på ”En sak om dagen

 1. Vad härligt det låter med jul ledighet. Nått som jag gärna skulle vilja vara. Men när man jobbar inom äldreomsorgen så måste man jobba jämt.

 2. Låter himla smidigt, en annan stressar sönder med allt och lite till. Spännande att läsa pjäsmanus.
  Jag satt också och planerade julmaten som skulle köpas igår, skönt att ha en plan. Håller med dig, kul med gäster tillslut iallafall.

 3. Haha så där känner jag inför jullovet med. Sonen gick precis på sitt och jag börjar mitt imorgon.

  Den boken/manuset är riktig bra. Var relativt van vid att läsa sådant sedab två kurser i litteraturvetenskap. Men kan förstå att det är rätt märkligt sätt att läsa på annars. Minns första manuset jag läste och det var jättesvårt, men tror att har man väl börjat är det enklare 🙂

 4. Men åh så härligt det låter med jullov och att få ha gäster. Så smart att beta av en sak i taget och en om dagen. Så har jag inte tänkt förut. Vi ska handla mat på fredag morgon så kan vi sätta check på det. 🙂 Vad spännande att läsa ett manus. Kan tänka mig att det är lite annorlunda mot att läsa en bok.

  1. Ja, jag tycker att det känns bra ☺ Det som är speciellt med manus är väl att det inte står så mycket känslor och tankar. Det måste man förstå själv ☺

 5. Låter vettigt att ta en sak i taget och försöka undvika stressen. Känner mig inte alls stressad in för julen och det mesta är reda klart. Slipper dessutom handla julmat då vi inte än vara hemma på julen, vilkwt underlättar en hel del 😀

 6. Så kul att läsa ett manus av Harry Potter är så sugen så att läsa sen med så jag älskar harry Potter böckerna 😊 skönt att handla i god tid så man har allt klart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.