Enkla dekorationer i trolldeg

Nu läste du rubriken och ryckte till. Trolldeg höll vi väl på med som barn, och visst var det enkelt men inte var det direkt vackert? Så kände i alla fall jag när jag första gången såg det här på Pinterest. I och för sig gjorde jag inte kopplingen till just trolldeg på en gång eftersom jag såg engelska rubriker.

Salt dough ornaments heter det på engelska, och om man söker på Pinterest hittar man så mycket fint. Jag bestämde mig för att prova så jag googlade fram ett recept på trolldeg. Valde detta. Det tog 40 minuter att göra degen, kavla och trycka ut figurer. Och då gjorde jag om MÅNGA gånger eftersom det blev snett och de trycktes sönder och så där. Mina är torkade i ugnen. Jag körde 100 grader i två timmar med en plåt, och sen nästan fyra timmar med några lite tjockare dekorationer.

Jag använde pepparkaksfigurer och tryckte ut stjärnor och hjärtan.

Jag använde också ett glas som jag gjorde rundlar av. Det är viktigt att komma ihåg att göra hål innan de torkar, ifall man vill kunna hänga upp dem.

Man kan så klart måla figurerna, men de blir också väldigt fina så här naturella. Det enda negativa jag har att säga är att det blev väldigt många av en omgång deg. Jag fick kasta en bit på slutet, så skulle jag göra om detta skulle jag nog nöja mig med en halv sats.

En reaktion på ”Enkla dekorationer i trolldeg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.