Tankar kring mitt bloggande

Jag började blogga i november 2007. I början skrev jag som en dagbok, och nästan varje dag. Sedan blev det att jag skrev lite när andan föll på. De senaste åren har jag bloggat varje dag, som regel, med några undantag. Jag tycker själv att jag har utvecklats på många sätt i mitt bloggande. Idag tänkte jag reflektera lite kring hur jag bloggar. Scrolla förbi om det inte är intressant 🙂

Varför bloggar jag?

Jag älskar att skriva. Det är egentligen hela anledningen till att jag bloggar. Jag älskar också att läsa andras bloggar. Gillar sociala medier i allmänhet. Numera, efter att ha bloggat i tolv år, älskar jag också att kunna gå tillbaka och läsa hur livet var tidigare. Att det finns dokumenterat. Det känns svårt att sluta nu.

Vad vill jag med min blogg?

Jag vill dels ha bloggen för mig själv. Ett ställe att komma tillbaka till och se vad jag har gjort. Jag vill också att det ska vara en plats som andra vill komma för att läsa. Jag vill att min blogg ska vara en blandning av personliga inlägg, berättelser från min vardag och mer genomarbetade inlägg. De genomarbetade inläggen kan vara ett recept, en krönika eller bilder från vårt hem. Lite som en tidning, med blandat innehåll.

Hur strukturerar jag upp en bloggvecka?

Jag har de senaste åren haft en förutbestämd struktur på mina bloggveckor. Veckomatsedlar på måndagar, dagboksinlägg onsdag, fredag och söndag samt lite mer genomarbetade inlägg. När jag jobbar heltid vill jag ha det så här. Min vardag är för tråkig för att räcka till vardagsinlägg varje dag. Det blir väldigt mycket ”Idag har jag jobbat, lagat middag och sovit” då. Ett inlägg om dagen får vara lagom så länge som jag jobbar heltid. På somrarna har jag de senaste två åren gjort två inlägg om dagen och har trivts väldigt mycket med det. Mina tankar är att jag under våren kommer posta två inlägg om dagen när andan faller på, men inte varje dag. Kanske inte ens varje vecka.

Hur tänker du som har en blogg? Du som inte har en blogg?