30 before 30 – så gick det

Ja, men hörrni, nu har det gått 4,5 år sedan jag skrev min lista över 30 saker att göra innan jag fyller 30. Imorgon är deadline. Då passar det väl bra med en sammanställning av vad som gick bra och vad som gick mindre bra? Med lite tankar och reflektioner till? Jag tycker det. Varnar för ett lååååångt inlägg bara!

Vad som inte gick vägen – och varför

Springa en mil
Jag har insett att det stressar mig sjukt mycket att ha någon form av prestationsmål med träning. Varje gång jag började jobba upp en kondition och springa längre än fem kilometer hände någonting som gjorde att jag slutade träna. Alltså, det hände saker i mitt huvud. Typ ”jag kommer ändå inte att klara en mil så det är lika bra att sluta försöka”. Så det var väl varför det inte gick vägen?

Se en musikal i London
Vi åkte inte till London, helt enkelt. Svårt att genomföra det här då. Jag är ganska nöjd i alla fall, men det hade så klart varit kul att kunna göra det.

Spela in 10 låtar
Det här tog jag aldrig tag i. Skulle gärna gör det dock, älskar att sjunga 🙂

Sjunga inför publik tre gånger
Nej, men en gång fick jag till.

Registrera mig som organdonator
Ja, varför har jag inte gjort detta? Glömska, och sen hörde jag att det skulle bli så att man anses vara för donation om man inte har meddelat annat. Hittar inget sånt nu när jag googlar, dock så jag har säkert missförstått eller blandat ihop något. Lite dåligt av mig, kanske tar jag tag i det snart.

Baka en våningstårta
Det blev aldrig något lämpligt tillfälle att göra så pass mycket tårta som behövs för att göra en våningstårta.

Spela in en podcast
Nej, men det här skulle jag väldigt gärna göra. Jag har en idé på ett tema också.

Göra ett släktträd
Ska erkänna att jag ångrade mig. Jag vill inte längre ha den typen av släktträd som jag tänkte mig när jag skrev punkten. Då är det ju dumt att gå vidare med den tanken.

Äta indiskt på restaurang

Det här passade heller aldrig in tidsmässigt. Vi är oftast i städer på sommaren och då känns inte indiskt som ett självklart val. Men det kanske bara är konstigt att tänka så?

Bjuda in till tjejmiddag
Det hade ju varit roligt att göra. Någon gång i framtiden kanske,

Sånt jag halvt lyckades med

Träna yoga varje vecka
Har i perioder tränat varje dag, till och med. Har dock inte lyckats nå ända fram i de övningar jag tänkte att jag skulle nå ända fram med. Typ att få ner hälarna i nedåtgående hunden.

Bli blodgivare
Jag försökte faktiskt bli blodgivare men jag fick inte på grund av för låga blodvärden. Kanske får jag försöka längre fram eller så får jag bara nöja mig med att jag gjorde vad jag kunde.

Slutföra ett bokprojekt
Hade kunnat hinna klart om jag hade prioriterat annorlunda. Nu satsar vi på de första månaderna här 2020 för att bli klar.

Sy ett klädesplagg till mig själv
Förutom jeanskjolen, som jag inte riktigt räknar, har inte det här blivit av. Det beror mest på att jag inte har vetat vad jag vill ha för sorts kläder.

Vad jag lyckades med

Köpa ett hus
Semestra söder om Dalarna
Ta lärarexamen med efterföljande legitimation
Planera och genomföra ett trevligt arrangemang hemma
Läsa in en gymnasielärarexamen
Besöka Spanien
Gå till tandläkaren
Fixa fotoböcker för alla år från 2011
Lära mig fotografera ordentligt
Läsa första Harry Potter-boken på spanska
Höra makens systerdotter säga mitt namn
Gå på Carros bröllop
Gå på konsert
Lära mig sminka mig
Plastbanta köket

40 before 40?

Trots att jag inte har gjort allt på listan har jag ändå gillat konceptet. Framförallt att ha en tidsgräns som gör att man tvingas bli klar. Kommer därför göra en ny lista med 40 saker att göra innan 40, så får vi se hur det går.

4 reaktioner på ”30 before 30 – så gick det

  1. Med tre organ på transplantationslistan önskar jag att det var så att man var inskriven i donationsregistret automatiskt och fick gå ur det. Eller att inget ställningstagande är ett ”varsågod, ta mina organ” men så är det tyvärr inte. Är man inte anmäld så får de inte ta något. Inte ens om familjen tillåter det 🖤

      1. Känn dig inte dum, många jag pratar med är i samma situation och jag förstår det. Det är alltid lätt att skjuta på sådant som inte känns aktuellt. KRAM! 🖤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.