Sälj kläder med Sellpy

Jag får väl börja med att säga att jag INTE har något som helst samröre med Sellpy. Det här inlägget är helt och hållet skrivet från hjärtat. Jag har i alla fall testat att sälja kläder med företaget Sellpy. Det här inlägget handlar om hur det går till.

Man går in på Sellpys hemsida och beställer hem en påse från dem. De rekommenderar att man beställer två påsar så det gjorde jag. Jag klarade mig bra med en, dock. Med påsen fick man också med en grön påse där man kunde skicka textilier som man vill ska återvinnas. Trasiga kläder alltså.

Här ser man hur stor påsen är. Jag kan ju konstatera att jag nog inte hör till dem som har ”för mycket” kläder. Jag fick kämpa för att nästan fylla den där påsen.

Sen lämnar man in sin påse hos närmaste ombud. När Sellpy har fått påsen får man ett mejl med beräknad tid tills de kan hantera ens påse. I mitt fall tror jag det var nio veckor. Sellpy skickar mejl med jämna mellanrum där de meddelar den beräknade tiden. Sen tror jag att det gick lite fortare för mig men jag är inte säker.

Sellpy värderar det man har skickat in. Det som är värt minst 50 kronor fotas och läggs ut till försäljning. Resten skänks vidare till annan försäljning eller återvinning. Som säljare får man en lista på alla kläder och varför de sorterats bort. Då kan man också begära omvärdering om man vill. En hel del av mina kläder räknades som ”slitna”.

Hur mycket pengar får man då? Du får 40% av försäljningspriset minus tio kronor. Säljer man dyrare saker finns en gräns för när man får mer pengar. Vill man tjäna pengar är kanske inte Sellpy det bästa, men vill man få hjälp att bli av med kläder man inte använder längre tycker jag det funkar bra.

Av mina inskickade plagg är det i dagsläget bara två som inte har blivit sålda, så det känns ändå värt. Klädindustrin är trots allt den näst smutsigaste efter oljeindustrin så ju mer vi kan återanvända textilier desto bättre!

Har du testat Sellpy?

En reaktion på ”Sälj kläder med Sellpy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.