Pulled Chicken

Idag är det dags för ett recept igen! Förra veckan blev det ett recept på Smörgåstårta, idag blir det ett recept på ett riktigt långkok! Jag har ju tidigare delat med mig av mitt recept på Pulled Pork (som blir så bra, just saying), och idag blir det Pulled Chicken. Jag brukar variera smakerna lite beroende på om jag lagar kyckling, fläsk eller nötkött. Därför är det här likt men inte exakt som mitt recept på dragen fläskkarré.

Fördelen med att göra detta på kyckling är att det inte tar riktigt lika lång tid som en köttbit. Om du skyndar dig kan du äta detta till middag idag! Jag ska nog äta det till veckan tror jag.

Pulled chicken (6 portioner)

Du behöver:

1 kg kycklingfiléer
1 gul lök
2 klyftor vitlök
chiliflakes
koriander
400 gram passerade tomater
2,5 dl vatten
2 tärningar kycklingbuljong
0,5 lime, saften

Gör så här:

Hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med kryddorna (mängd efter behag) i olja. Häll ditt passerade tomater och vatten, och rör ner buljongtärningarna. Koka ihop såsen ungefär en halvtimme. Smaka av med saften från en lime.

Lägg kycklingfiléerna i en lämplig stekgryta med lock. Häll över såsen. Ställ på spisen och koka på låg värme med lock över i ungefär tre timmar. Jag kokar sedan en halvtimme utan lock, fortfarande låg värme, för att få bort lite vätska.

Toppa med koriander.

Servera som tacos eller i pitabröd eller med en sallad till eller med klyftpotatis och sås… Fantasin sätter gränser, vilket är anledningen till att man kan laga detta måååånga gånger utan att tröttna.

3 reaktioner på ”Pulled Chicken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.