Odling 2020

I helgen inventerade jag mina frösorter och skrev upp vad jag ska beställa mer av. Det håller på att vara dags att skicka en beställning. Enligt en såkalender jag såg på Instagram, som följde min odlingszon ganska bra, borde jag redan ha sått chili till exempel. Ska ge mig på det ikväll tror jag, så har jag försökt i alla fall.

I alla fall. I år kommer jag satsa på gröna bladgrönsaker i mina pallkragar, skaffa en kruka för att odla sockerärtor och så ska jag försöka mig på squash, tomater och chili igen. Hittills har det inte lyckats bli något, men skam den som ger sig. Tror att det får bli rotfrukter i mina kärl framför altanen.

Här är planerna för sommaren:

Plocksallat
Spenat
Rucola
(Mangold)

Chili (Jalapeño och en sort till )
Körsbärstomat
Busktomat

Sockerärtor
Sommarsquash

Morötter
Rödbetor

Jordgubbar
Rabarber
Äpplen
Vinbär?

Färska örter: timjan, rosmarin, oregano, basilika, mynta, persilja, dill, koriander, gräslök.

Vad planerar du att odla i sommar?

28 reaktioner på ”Odling 2020

 1. I år kanske jag kan odla lite i mina pallkragar men vi får se vad tiden räcker till. Jag skulle iallafall vilja odla tomater och spenat och kanske blomkål. Zucchini skulle jag gärna testa med. Hoppas att det går bra för dig att odla i år och att du lyckas med zucchinin!

 2. Jag planterar inget eftersom jag bor i lägenhet och jag har inte hus som jag kan plantera saker =) men kul att läsa allt ni planterar =)

 3. ALLTSÅ INA! JAG DÖR AV AVUNDSJUKA! Nog för att vi kommer ha hur mycket odlingsyta som helst nu, men första våren och sommaren ska vi inte odla något utan bara se vad som dyker upp och vad som finns på vår gård. Tidigare ägare verkade inte alls intresserad nämligen och visste inte ens vad de hade… Åh! Detta vill jag läsa mer om i vår och sommar! KRAM!

 4. Men så mycket kul!! Jag älskar att odla, gjorde de liiite förr men har idag varken tid, kunskap eller plats tyvärr. Tomater och chili är ju bland det bästa. Stort lycka till!

 5. Oj jag har inte alls funderat så långt 😳.
  Potatis ska jag i alla fall sätta och tomater och gurka. Lite sallad och sånt blir det säkert också.

 6. Åh va roligt det låter, ja har funderat att testa plantera nått enkelt på balkongen jätte länge men det blir typ aldrig av att ja gör det, ja har ganska ogröna fingrar så ja tror väl inte riktigt det skulle gå så bra för min del haha 😂❤️

 7. Jag har tagit mig lite vatten över huvudet och har sått:
  Rotselleri, mangold, sallad, kikärtor, morötter, gullök, körsbärstomater, biff tomat, sockerärtor, jordgubbar(polka och korona), ananas, paprika, chili, rosmarin, citroner och sojabönor. Min fru klagar på mig då jag tagit all yta från badrum, kök och förråd 😂😂
  Jag behöver införskaffa fler och större krukor då alla snart har växt ur sin kruka😂😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.