Februariutmaningen: starkare muskler

Nu är det dags för en ny utmaning. Januariutmaningen gick ju riktigt bra: 30 dagars yoga. Nu blir det 28 dagars djupa knäböj. I yogautmaningen gjorde vi en övning där vi liksom satt på huk, ganska bredbent. Är lite jobbigt i benen och ska även vara bra för höfter och nedre delen av ryggen. Kanske något mer också.

Jag skulle i alla fall vilja bli bättre på det, så jag tänkte göra övningen en gång om dagen i februari. Kommer börja med korta intervaller och gradvis öka tills jag är uppe i 2,5 minut. Om jag klarar det, haha. Tänker mig något sånt här:

1 – 2 februari 20 sek.
3-5 februari 30 sek.
6 februari vila.
7-9 februari 40 sek.
10-12 februari 1 min.
13 februari vila
14-16 februari 1 min. 15 sek.
17-19 februari 1 min. 30 sek.
20 februari vila
21-23 februari 1 min. 45 sek.
24-26 2 minuter
27 februari 2 min. 15 sek
28 februari 2 min. 30 sek.

Om inte annat känns det skönt att inte behöva planera hela dagen kring att jag ska få in ett trettio minuter långt pass. Det här kan jag ju göra framför tv:n på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.