Semester 2020: Tåg till Italien

Än är det länge kvar till sommaren men jag tänkte börja prata semester ändå. I år har vi planerat en längre semesterresa ut i Europa. Det blir vår 30-årspresent till varandra. Eftersom vi båda vill dra ner på vårt flygande ska vi testa att åka tåg till vårt resmål. Efter att ha gjort lite research kom vi fram till att det enklaste verkar vara att ta sig till Italien, så det ska vi göra!

Foto av Jonas Von Werne på Pexels.com

Jag har börjat boka de tåg som gått att boka. Olika länders bolag släpper biljetter olika långt i förväg, så vissa går helt enkelt inte att boka ännu. Vi kommer ha Hamburg som utgångspunkt, och har nästan bokat hela resan tur- och retur Hamburg. Något sånt här:

Hamburg-Innsbruck (nattåg)
Innsbruck-Verona (dagtåg)
Verona – Gardasjön – Milano (några dagar på varje ställe)
Milano – Zürich (förmiddag)
Zürich-Hamburg (nattåg)

Photo by Pixabay on Pexels.com

Tanken är väl att åka via Malmö och Köpenhamn till Hamburg, men jag har inte spikat exakt ännu. När man åker från Norrland tar det nästan endag bara att ta sig genom Sverige. Med tanke på det räknar vi med att resan tar 10-11 dagar beroende på hur vi får till det. Och huvudresmålen blir alltså Verona, några ställen runt Gardasjön och Milano. Jag har bokat boenden också. Både lägenhet via Air B’n’B och hotell. Sen kommer det bli några timmars stopp på vägen så vi kanske hinner se något mer än ”bara” Italien.

Det här ska bli så kul. Äntligen en resa där jag känner att det är minst lika roligt att planera som att genomföra resan!

25 reaktioner på ”Semester 2020: Tåg till Italien

  1. Nej vad spännande vilken härlig upplevelse du får =) hoppas ni får en riktig bra semester när ni ska ha semester =)

  2. Wow vilken häftigt semester som ni kommer få. Perfekt 30 års present till varandra ju. Jag tycker att det är så häftigt att ni ska ”tågluffa” ända ner till Italien. Jag förstår att det känns både roligt att planera som att genomföra resan sen 🙂 jag hoppas verkligen att allt kommer gå som det ska när det väl är dags att resa 😃

  3. Åh låter som en spännande resa!
    Själv har jag rest med bil till franska rivieran och genom Italien tillbaka till Sverige, för flera år sedan. Många mysiga stopp blev det, längsta stoppet på rivieran där vi stannade nästan en vecka.

  4. Åh, vad intressant! Jag är OTROLIGT flygrädd och har också varit inne på att åka tåg när det är semesterdags för att slippa flyga. Har dock inte blivit av så ska ta fasta på dina ”tips” här 🙂

  5. Men wow asså coolt att tåga en hel resa liksom visste inte ens man kunde åka till Italien via tåg. Detta måste du ju skriva om i sommar så vi får hänga med lite 😃❤️

  6. Det låter som att ni har en bra plan för hur resan ska genomföras. När man ska åka tåg och besöka flera ställen så kräver det ju en hel del planering. Jag skulle gärna göra något liknande med familjen.

  7. Ville tågluffa då jag var yngre, och det är ju nästan så ni kommer göra nu, även om det är lite mer planerat. Häftigt. Ni kommer ju få se så mycket mer än bara ett ställe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.