Mina bloggvanor

För ett tag sedan såg jag den här listan hos Hanna. Hon hade hittat den här från början. Det såg i alla fall ut som roliga frågor som jag tänkte att jag kunde svara på.

1. Hur lång tid tar det för er (på ett ungefär) att skriva ett inlägg med research, länkar text, stavningskontroll samt bilder? 
Det är så klart väldigt olika. Vardagsinlägg tar sällan mer än en kvart att göra, ibland ännu mindre. Mina mer genomarbetade inlägg tar ofta tjugo – trettio minuter att göra, men då får man ju lägga till tid för att man kanske har fotograferat eller så också. Men generellt lägger jag inte jättemycket tid på varje inlägg, och det kanske märks, haha? Skulle gärna lägga mer tid på bilder, men när man hobbybloggar som jag – och vill göra annat ibland – finns inte tiden.

2. Hur många bloggar läser ni regelbundet?
Följer ett gäng favoritbloggar i WordPress egna läsare. Det fungerar lite som bloglovin’. Skulle tror att jag har uppemot tjugo bloggar där, men alla uppdaterar ju inte varje dag.

.3. Hur lång tid tar det för att läsa och kommentera era favoritbloggar? Inte lång tid alls. Numera kommenterar man ju sällan, om det inte är något speciellt. Läsningen brukar vara över på en kvart på morgonen, haha. Bästa sättet att bli pigg är att hålla mobilskärmen framför ögonen. Det säger något om varför man ska lägga bort skärmen innan man ska sova…

4. När bloggar ni?
Numera har jag ingen specifik tid. När F jobbade borta blev det ofta söndagar, efter att han åkt iväg för en veckas jobb. Då la jag nästan två timmar på att förbereda kommande blogginlägg. Nu blir det lite mer hipp som happ.

5. Har ni blogginlägg ”på lager”?
Ja, jag skriver inlägg och tidsinställer i förväg. Inte mina vardagsinlägg, de skrivs i farten, men andra inlägg är ofta gjorda långt i förväg. Har också en del utkast i utkastmappen med idéer, samt en almanacka där jag planerar in inlägg för hela året. Kommer jag på en idé nu som passar bättre i augusti kan jag alltså skriva in den och så påminnas när det är dags. Supersmart tycker jag.

Hur bloggar du?

4 reaktioner på ”Mina bloggvanor

  1. Jag bloggar när jag får tid men jag försöker med samma tid varje dag men jag menar huvudsaken jag bloggar varje dag

  2. Intressanta frågor! Man får en inblick i din vardag 😊 Jag lägger ganska mycket tid på mina inlägg. Men då postar jag ju bara 2-3 inlägg i veckan. Jag försöker också förbereda innan men finputsandet gör jag alltid när det väl är dags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.