Söndagstankar

Klimatångesten har varit på topp denna helg. Samtidigt som jag har varit så sugen på resor hela helgen. Det matchar ju inte så bra. Läste först om hur humlorna är näst intill utrotningshotade och kände för att gråta. Läste sen om någon jätteglaciär på Antarktis som har varmt vatten under sig och alltså kommer smälta och skapa kaos. Eller något.

Kände mig uppgiven men mår lite bättre nu. Man kan bara göra det man kan för att bromsa klimatförändringarna. Har förresten hittat en kurs som jag ska anmäla mig till. Handlar om konsumtion och klimatpåverkan. Tycker att det känns intressant.

Annars då? Jag har gått en promenad, yogat och planerat middagar idag. Sett skidor och lagat amerikanska ribs till middag. Tömt badrumsskåpet.

Nu blir det film och sen sömn inför en ny vecka.

12 reaktioner på ”Söndagstankar

  1. jodå vi gör allt vi kan men et är så nervärderande att se alla dessa länder som har fullt utav sopor i sitt vatten . och de pratar om oss skrattretande de gör inte t skit o ja det hjälper väl snart inte om vi gör heller å de förstör allt

  2. Ja, det här med klimatförändringarna är skrämmande. Jag har så mycket ångest för annat i livet så jag försöker stoppa huvudet i sanden lite när det gäller miljön och klimatet. Att dra på mig den ångesten också hade blivit för mycket. Gör självklart det jag kan för miljön, men undviker att läsa om allt som sker och alla förändringar och dylikt bäst jag kan.

  3. Hur vet man egentligen att allt är vårt fel. Känner mig dåligt insatt men jag tänker på att sett under årtusenden så har vi haft istider och vi har haft varmare tider. Man måste gå tillbaka till 1921 hörde jag på nyheterna för att hitta en sån här snöfattig vinter. Det är ändå 100 år sedan.

  4. Verkligen klimatet är rätt skrämmande och allt man hör omkring det egentligen. Känner lite samma som du man vill tänka på klimatet men är såååå i behov av en resa egentligen

  5. Jag känner dels att vi människor får ”skylla oss själva” vad gäller miljön. Det är ju vi som suckar efter mer hela tiden. Och det har ju i sin tur förstört mycket.. Tyvärr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.