Veckans matsedel 7/2020

Dags för den sjunde veckan det här året, och den sjätte publicerade matsedeln. Den här veckan börjar badrumsrenoveringen. As we speak sitter jag och väntar på att rörmokaren ska komma och se till att det inte sprutar vatten överallt när vi börjar riva. Om jag har tolkat det rätt. Sen ska vi, eller F beroende på vad som ska göras, riva bort hela alltet. Känner mig både peppad och skräckslagen.

Nåväl, förutom renovering ska vi också på ett födelsedagskalas. I helgen, så det är ett tag kvar. Jag ska försöka läka mitt psyke med mycket rörelse och få intryck. Då kanske skörheten lugnar ner sig. Dessutom ska vi väl äta middag några gånger den här veckan också. Här är fem maträtter jag tänker laga:

Auberginerullader
Vi börjar veckan vegetariskt med rullader gjorda på aubergine. Tror att det här blir riktigt gott. Jag älskar aubergine, och den passar bra ihop med ost och tomatsås.

Chicken Tikka Masala
Jag tror att det blir en indisk kycklinggryta på tisdag. Receptet här ovanför är ju det godaste någonsin. Skulle lätt kunna äta det alltid. Jag brukar dock halvera mängden kyckling och fylla på med baljväxter eller rotfrukter och andra grönsaker. Så gott!

Paprikahalvor med vegetarisk fyllning
På onsdag blir det en snabblagad middag. Fyllda paprikahalvor med fetaost och annat gott istället för det mer traditionella: köttfärs.

Lax i vitlökssås
Fredagsmaten den här veckan blir lax. Lax är riktig lyxmat för mig, så det ska man göra något fint med. Det här receptet, med lax i vitlökssås, har jag spanat på i över ett år, men nu är det dags att prova. Det kan ju inte smaka dåligt i alla fall. Som tillbehör får det bli ett mos. Potatis eller broccoli, beroende på vad vi känner för.

Kebab med kålrabbistavar
Att göra ”kebabremsor” av köttfärs är väldigt enkelt. Istället för pommes frites kommer vi servera dem tillsammans med stavar av kålrabbi som steks i ugn. Blir väldigt fast, men kanske inte så likt pommes i smaken. Aioli och en grönsallad till blir pricken över i.


Vill du ha fler veckomatsedlar kan du klicka här.

2 reaktioner på ”Veckans matsedel 7/2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.