Veckans matsedel 9/2020

Vecka nio betyder att det bara är fem dagar tills vi går på sportlov. Jag längtar, även om jag sista två veckorna ändå har känt mig så pigg. Det ska ändå bli skönt med ett gäng lediga dagar. I år kommer jag verkligen vara ledig på lovet, så det ser jag fram emot.

Jag har också tänkt ut sju middagar för kommande vecka. Så här någonting:

Chili con carne
Det är så länge sedan jag åt den här enkla vardagsklassikern. Hade egentligen tänkt äta det här igår, men fick kasta om förra veckans middagar lite.

Kycklingklubbor med coleslaw
Att laga kycklingben i ugnen har blivit lite av en tisdagsklassiker här hemma hos oss. Lyckades göra en supergod coleslaw för några veckor sedan, ska försöka upprepa det.

Bönotto
Det här som jag testade för några veckor sedan var en riktig höjdare, så det ska jag göra igen. Egentligen mixar man bönor och kokar ihop med goda smaker, och så rör man ner hela bönor samt steker grönsaker till. Gott!

Rester
En dag att samla ihop restser ur kylen eller äta upp något ur frysen.

Rödbetsbiffar med kålsallad
Har ett så bra recept på grönsaksbiffar som blir så bra. Brukar servera med en yoghurtsås med lime och honung.

Fish’n’chips
På lördag blir det fisk! Pankopanerade bitar som steks i mycket fett och serveras med klyftpotatis, aioli och kanske ärtor.

Auberginegratäng
Avslutar veckan med en god auberginegratäng. Vegetarisk och ändå lågt Glykemiskt index. Det blir bra!

2 reaktioner på ”Veckans matsedel 9/2020

  1. Chili Con Carne äter vi ofta här hemma men kycklingklubborna och fish n chipsen tar jag gärna emot recept på om du har och orkar skriva. Kram Ina! 🖤

    1. Åh, jag har inga direkta recept men typ så här. Till kycklingklubborna blandar jag smält smör eller olja med kryddor och penslar på. Steker i ugnen på typ 175-200 grader i en timme, lite mindre om de är tinade när jag börjar. Fisken skär jag i bitar och rullar först i ströbröd, doppar i ägg och så rullar jag i panko. Serverar med klyftpotatis och god sås ☺ Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.