När jag skulle välja framtid

Tänkte tillbaka på hur livet var för tio år sedan och tänkte skriva ett inlägg om det lite så här snabbt. I mars 2010 var jag nyss fyllda tjugo år. Jag bodde fortfarande hemma. Jag var inskriven på en utbildning på folkhögskola men var där allt mindre eftersom jag jobbade som springvikarie i skolorna. Jag läste också min allra första kurs på universitetsnivå, eftersom jag hade hört att det kunde vara smart att göra det innan man hoppar på ett program.

Kursen jag läste hette Hund – avel, utfodring och hälsa – översiktskurs och gick på distans mot SLU i Uppsala. Det var så intressant att jag nästan sörjde när kursen skulle ta slut. En bra start på vidare studier också, att få en positiv första upplevelse av universitetet.

Jag och Fredrik hade varit ihop ett halvår och bestämt oss för att flytta ihop. Vi skulle flytta till Östersund (efter långt och moget övervägande) och jag funderade på hur jag skulle plugga. Östersund har ingen lärarutbildning utan alternativen var att läsa fristående kurser för att sen få en examen eller att läsa på distans mot Dalarna. Den som har hängt med vet att det blev det senare.

Så skönt ändå att jag har gjort flera såna stora val redan? Nu känns det ändå som att jag har hittat hem, ska aldrig mer flytta och om jag någon gång behöver byta yrke så har jag självförtroendet att tro att jag klarar av det. Typ. Jag tycker att det är skönt att inte vara tjugo längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.