Veckans matsedel 11/2020

Hej hej! Idag är första gången på evigheter som jag skriver det här inlägget ”live”. Jag brukar annars skriva det på söndagskvällen och tidsinställa för morgonen efter. Igår orkade jag inte riktigt göra det, så då blir det så här i alla fall.

På måndagar börjar jag inte jobba förrän halv tio, så jag brukar faktiskt försöka utnyttja morgonen och komma upp i tid. Klockan är nu tjugo i åtta och jag har hunnit gå morgonrundan med Baloo, tömma diskmaskinen och koka ägg till dagens frukost. När jag har skrivit klart det här inlägget ska jag lägga en stund på att skriva på min roman. Tid som jag får helt gratis.

Vad händer i veckan? Vi är lediga på fredag för vi ska utnyttja vår gemensamma 30-årspresent. Vi fick en resa till Kiruna, med hotellövernattning och hundspann i present, så i helgen är det dags för det! Vi ska försöka hinna se ishotellet också, samt gå ut och äta på något bra ställe. Annat som händer i veckan: vi ska komma ihåg att ställa fram soptunnan, jag har friluftsdag med mitt jobb på onsdag och så kommer det gå framåt i badrummet.

Nu går vi vidare till veckans mat. Fem rätter har jag planerat, eftersom vi är borta i alla fall under fredag och lördag. Så här ser det ut:

Pytt på kylskåpsrens
Ett par grillkorvar, en portobellosvamp och zucchini blir basen i måndagens middag. En form av pytt. Tänkte dryga ut med lite lök och kanske morötter, samt steka ägg till.

Marinerade kycklingbitar med stekt rödkål och kryddsmör
I somras gjorde jag en så god marinad med oregano och vitlök, så jag föreställer mig att det är den som jag kommer använda imorgon. Stekt rödkål är gott, och ett kryddsmör blir pricken över i som man säger.

Chili con carne
Blev förälskad i min chili con carne som jag gjorde för några veckor sedan. Jag upptäckte dock förra veckan att inte alla bönor odlas i Europa. Hittade en sorts kikärtor från Italien i alla fall, så om inte annat blir det väl att byta ut bönorna mot kikärtor.

Rester eller soppa
På torsdag äter vi rester i vanlig ordning. Extra logiskt när vi inte ska vara hemma på fredagen. Skulle vi mot förmodan inte ha några rester blir det en soppa av något slag. Tomatsopppa kanske.

Pad Thai med räkor
På söndag kanske vi ska äta middag hemma. Då blir det i så fall något som går snabbt: pad thai. Jag har en påse med räkor i frysen. Det går tyvärr inte att köpa nya när man bara ska handla sådant från Europa (en annan upptäckt jag gjorde förra veckan). Det känns lagom enkelt, plus att det var länge sedan jag lagade den här rätten!

Så ser det ut den här veckan. Nu ska jag ta tag lite i mitt skrivande och om en timme ungefär packa in Baloo i bilen, lämna honom hos mina föräldrar och så åka på jobbet. Ha en fin måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.