Icehotel – Ishotellet i Jukkasjärvi

I fredags besökte vi ishotellet som ligger i Jukkasjärvi, en mil utanför Kiruna. Precis som namnet antyder är det ett hotell som är helt byggt av snö och is! Numera har de ett hotell som är tillgängligt under vintersäsongen, samt ett som finns under årets alla dagar. Det häftiga tycker jag är det säsongsbetonade.

Även om det är ett hotell kan man också åka dit och bara titta på allting. Alla rum är öppna så man kan gå in och titta. Det vara bara ett fåtal rum som var bokade (dagtid) och därmed stängda för turister. Det finns standardrum, där alla rum är inredda likadant och dekorerade med ispelare. Det finns också konstsviter där en eller flera konstnärer har inrett ett rum med isskulpturer och mönster i snön. Där är varje rum helt unikt, med olika konstnärers verk i varje rum.

Förutom hotellrum finns också en ceremonisal för exempelvis bröllop, långa korridorer och entréer. Året runt-hotellet hade en bar. Allt är gjort i snö och is, till och med champagneglasen.

Vi löste biljett för hela dagen och då ingick en guidad tur. Vi var där i en och en halv timme ungefär, mer vet jag inte om man behöver för att titta på det. Trots att jag är uppväxt med snö och is var jag helt uppslukad. Byggnaden med all inredning var magisk! Jag rekommenderar verkligen ett besök. Extra kul var det också att det här var en 30-årspresent till oss, och ishotellet fyller 30 år i år.

Och! Nu kan jag redan bocka av en punkterna på min lista med 40 saker att göra innan jag fyller 40.

4 reaktioner på ”Icehotel – Ishotellet i Jukkasjärvi

  1. wow så häftigt det ser ut med sängen som står på is, var det inte kallt där? Skulle gärna vilja åka dit och kanske sova där 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.