När vi stängde skolan

Det gick som ett sus. Inte genom en publik på cirkus men genom mitt huvud. Det gick ett sus genom mitt huvud när jag fick nyheten. Alla gymnasieskolor rekommenderas stängning från och med imorgon. Så sa statsministern igår, mindre än ett dygn innan skoldagen skulle dra igång.

Jag hade nog väntat att det skulle komma. Men. Inte redan. Inte med mindre än ett dygns varsel. Det susade till och blev alldeles tyst. På något märkligt vis började adrenalinet pumpa. Uppsatsen som jag satt och bedömde fick jag lägga åt sidan. Koncentrationen var noll.

Sedan gick det fort. Personalmöte med information från rektor. Träff med eleverna för att förklara vad som skulle hända. Tusen frågor vi ännu inte kunde svara på. Eleverna gick hem. Vid mitt skrivbord stod jag och funderade över vilket material jag skulle behöva.

Under gårdagskvällen löste jag mina första lektioner på distans. Det kommer bli bra. Om en timme sitter jag med samma elever och samma material, men ingen av oss sitter i samma rum. Det kommer fungera bra. Jag jobbar på en skola med bra förutsättningar. Nu kör vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.