Veckans matsedel 15/2020

Så är då årets mest efterlängtade vecka här. Påskveckan. Just i år är det så klart väldigt speciellt, men oavsett så är det några dagars extra ledigt under en väldigt trevlig tid. Som lärare är jag ju ledig hela nästa vecka också, så det ska bli skönt.

Men först väntar några arbetsdagar. Måndagar är bra eftersom jag börjar lite senare. Den här förmiddagen kommer spendera framför Netflix. Är så trött efter två nätters lite sämre sömn, så jag unnar mig det. Pyjamasbyxor är också något jag unnar mig idag. En fördel med att jobba hemifrån!

Och så ska vi äta då. Jag har hunnit tänka ut sex maträtter, för den här veckan. Det ser ut så här:

Tonfiskpasta
Idag lagar jag denna enkla som jag har längtat efter ett tag. I mars när jag bara skulle handla sådant som var odlat eller tillverkat inom Europa fick jag avstå tonfisk. Har förresten inte återkopplat på den utmaningen. Det gick bra, insåg att nötter, lime, avokado och fisk var sånt som jag inte kunde köpa mängder av. Och vissa baljväxter. En nyttig övning.

Kycklingklubbor med stekt vitkål
Imorgon kör vi kycklingklubbor stekta i ugnen med goda kryddor. Steker vitkål till. Kanske gör ett kryddsmör?

Indisk kikärtscurry
Och så kör vi den här favoriten på onsdag. Det går fort och blir väldigt gott. Med couscous till. Mm.

Chicken nuggets med aioli och pommes
Skärtorsdagen blir all about snabbmat. Egentligen är det helt emot alla mina principer att köpa färdigmat, men ibland blir det så ändå. Om jag inte lagar egna någon kväll i förväg.. Får se vad jag orkar med.

Entrecote med rödvinssås och potatisgratäng
Typ på långfredagen kanske? Lyxmiddag.

Lax på saltbädd
För hundra år sedan lagade vi ofta en laxsida i ugnen på grovsalt. Det tänker jag göra någon av dagarna i påsk. Serveras med pressad potatis och någon god sås.

Där har vi det jag har kommit på så här långt. Vad ska du äta och laga i helgen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.