Idag för fem och tio år sedan

Det är en märklig tid vi lever i just nu. Så ovant att inte veta vad som ska hända och när saker ska ta slut. Vem som blir sjuk och vem som inte blir det. Det är skärtorsdag idag, men det är inte samma avslappnade glädje som det brukar kunna vara. Världen är så konstig just nu. Men vi har det bra än så länge och jag oroar mig inte. Inte ännu.

För fem år sedan hade jag också påsklov den här dagen. Då, för fem år sedan, innebar påsklov en chans att plugga ostört i en vecka. Att bara studera på heltid, inte jobba en massa utöver det. Jag var hemma, skrev examensarbete, fixade pass till vår bröllopsresa och funderade på vad jag skulle träna.

För tio år sedan hade jag mitt sabbatsår efter gymnasiet. Gick på folkhögskola, var springvikarie och hade precis avslutat min första universitetskurs. Bodde hemma gjorde jag också.

Så idag är jag trettio år med heltidsjobb som enbart är en enda sysselsättning. Så skönt. Idag har vi studiedag för att bli bättre på att fjärrundervisa. Det här virusutbrottet gjorde oss alla till fjärrlärare på mindre än ett dygn, och även om vi har klarat av det bra hittills känns det fint att få bli bättre på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.