Mia & Jonas – Lunchrestaurang i Gällivare

Om du vill äta lunch i Gällivare har jag ett tips. Bara ett, för jag har bara ätit lunch där en gång. Jag tipsar om en typisk lunchrestaurang med dagens rätt. Restaurangen ligger i något som bäst beskrivs som ett industriområde, och när vi var där var det mestadels arbetare som spenderade sin lunchtimme där. Inte för att det spelar någon roll, det är bara en reflektion. Tänker att läget förmodligen är nära från deras arbetsplatser.

Husmanskost tror jag att de beskrev sin mat med, och efter att ha kollat upp menyn på deras Facebooksida bestämde vi oss för att åka dit. Vi ångrade oss inte. Maten var så god. Den kändes hemlagad. Ni vet, välgjord men ändå inte perfekt. Alla bitar såg inte exakt likadana ut till exempel, som det blir när en restaurang serverar färdiga lösningar som bara värms. Lokalen var trevlig och mysig.

Vi åt schnitzel med potatisgratäng och bearnaisås. Salladsbuffén var varierad och superbra. Efteråt delade vi på en bit av dagens efterrätt. Supertrevligt och bra mat! Jag rekommenderar stället till fler!

21 reaktioner på ”Mia & Jonas – Lunchrestaurang i Gällivare

  1. Den där tallriken ser riktigt god ut måste jag säga! Det låter som ett väldigt bra ställe att äta sin lunch på. Inte för att jag nånsin vart i Gällivare men uppåt landet vill jag igen nån gång, vart i Piteå bara =)

  2. Ja men visst är de bra?? Vi åt tacos där en gång så satans gott sen kaffet var kanon!! Jag rekommenderar de också – de har bra service o så jäkla bra mat. Så fort de blir läge så drar ja å sambon o äter där 😀 tur man bor i Gällivare 😉 kram

  3. Alltså lunchrestauranger som bjuder på ”hantverkarkrubb” som vi brukar beskriva här hemma är verkligen världens bästa grej. Ordentligt med mat, väl tilltagen salladsbuffé och husmanskost – vad mer kan man önska sig? Man längtar ju nästan tillbaka till skolmatsalen!

  4. Det låter som ett matställe helt i min smak!😊 Jag tycker om god husmanskost som känns hemlagad. Kan tycka det är ganska tråkigt med lunchrestauranger som bara kör med flottiga halvfabrikat.

  5. Kul när man hittar något som är riktigt bra som man kan tipsa om, som känns genuint och vällagat. Dock är jag aldrig i Gällivare, men om man kör dit nångång så skall jag stanna där

  6. Det låter som ett riktigt bra lunchställe. Maten låter god och trevligt att allt inte är ”industrigjort”. En riktigt god salladsbuffé är ju inte helt fel. Efterrätt är ju inte helt fel heller. Ofta tycker jag att jag blir så mätt av maten att jag inte orkar någon efterrätt. Bra då att man kan dela.

  7. Men åh, älskar sådana där ställen där det känns lite mer som hemma men ändå är sådär sjukt gott. Låter underbart, tyvärr bor jag långt bort.

  8. Vem vet, kanske kommer man upp till Gällivare någon gång igen…var länge sedan jag var där. Visst är det gott med mat lagad från grunden…att det sen inte ser perfekt ut spelar ingen roll…en perfekt uppläggning mättar bara ögat inte magen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.