Baloo 10 år!

Idag är verkligen ingen vanlig dag. Idag är dagen då vi får en tioåring i huset. En fyrbent sådan. Det är alltså Baloos födelsedag idag!

Tänk att den lilla valpen vi hämtade hem från Luleå för tio år sedan har blivit … pensionär? Tänk att han har varit med mig under en tredjedel av mitt liv. Under mina studier (ångrar inte att jag hade valp när jag pluggade, så bra att kunna vara hemma mycket då), när jag började jobba och pendlade var han med och nu när vi jobbar hemma är han också med.

Baloo är lite av en personlighet. Alla hundar, och djur, har ju så klart en egen personlighet, men Baloo är mer av ett original. Han har alltid varit lite pryd, till exempel, och vi har många gånger när han var ung gått långa rastningsrundor där ”rastningen” uteblev eftersom han inte hittade ett bra ställe, eller att någon råkade prata med honom när han skulle få till det. Han tycker inte om när man rör hans tassar, ens i sömnen, då rycker han undan dem och han har också haft en del blyga drag, där han gärna drar sig undan. När han var valp la jag till Ferdinand som mellannamn eftersom han då, likt tjuren Ferdinand, satt och luktade på blommorna. Jag älskar alla dessa drag, de gör honom så speciell.

Han är också en hund som är så snäll och glad. Han är väldigt lättsam att ha med sig eftersom han är trygg överallt. Hans favoritlek är att ta någons vante och sedan bli jagad genom huset med vanten. Helst gömmer han sig då under köksbordet, bara för att springa iväg när man väl har krupit in dit under. Då ser man glädjen lysa i ögonen på honom. Hans motto genom livet har varit ”alltid hungrig”, och med det menar jag alltså att han tycker om mat. Han älskar att vara i stugan, det märks på hela honom när man kommer dit. Våra vårvintrar i fjällen är den bästa tiden på året eftersom han då får kombinera sina favoritsaker: kyla med snö, mat och sovstunder utomhus. När han var ung gick han också på upptäcktsfärder, men det har han slutat med nu.

Den som har hängt med vet att han äter värktabletter dagligen på grund av artros i ett framben. För ett år sedan var han väldigt halt i det benet och fick problem med magen så jag tänkte att han inte hade lång tid kvar. Nu är han piggare än någonsin, bland annat tack vare en duktig veterinär och ett medicinbyte. Är så tacksam för det!

Älskade lille vän, grattis på tioårsdagen!

10 reaktioner på ”Baloo 10 år!

  1. Wow, tiden går verkligen fort. Vår är bara 1,5 än men tycker det har gått för fort haha! Älskar alla deras personligheter. Vår gillar inte heller när man tar i tassarna och gör precis samma sak, haha!! Grattis!

  2. Förstår att ni har vart med om mycket under dessa 10 åren! Grattis till er alla men framför allt till Baloo, som förövrigt var ett riktigt passande namn på en så söt hund =) År lurvig päls att gosa in sig i =)

  3. Nej gud vad söt. Grattis på födelsedagen söta vovvis. Grattis till er som har haft han i 9 år och 44 veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.