Veckans matsedel 17/2020

Hej hej! Jag glömde helt bort att blogga igår, men det händer ändå inte så mycket spännande i livet just nu. I helgen gjorde vi tacos, fish’n’chips och Flygande Jakob. För mat är det enda som går att prata om i dessa tider, haha. Jag har varit utomhus en del också och hunnit få färg på kinderna. Under mina lediga dagar förra veckan blev det också ett litet städryck hemma, och det kändes så bra.

Men nu är det måndag igen och dags att börja jobba. Jag är tacksam för att jag inte börjar förrän halv tio på måndagar så att jag kan få en liten mjukstart. Det är extra skönt efter lov och liknande. Jag har startat dagen med konditionsträning och nu frukost i soffan. Ska planera veckans middagar så att jag kan åka och handla efter jobbet idag. Här kommer en lista på vad vi ska äta i veckan:

Chili con carne
Har noll fantasi men det här är gott. Sen i januari har vi ätit Chili con carne fler gånger än på typ två år före det. Men det är gott och det går snabbt, vilket känns bra om jag nu ska behöva åka och handla direkt före middagen.

Marockansk kycklinggryta
Hoppade ju denna gryta förra veckan, men är ändå sugen på den så jag kör den i veckan istället. Kommer blanda kyckling och det som är kvar av mina quornbitar. Blir nog bra!

Tonfiskgratäng
Hackar ihop vitkål, steker den och blandar med den pastasås jag brukar göra på tonfisk. In i ugnen med lite ost ovanpå. Tror att det blir gott.

Rester
Hoppas på att det finns rester att tillgå på torsdag. Annars får jag slänga ihop en tomatsoppa eller liknande.

Fredagsmiddag?
Här ska det stå något också. Haha, jag kommer verkligen inte på något. Det ska gå fort och vara gott. Tacos ligger nära till hands men är kanske lite väl likt min tänkta lördagsmiddag. Det är nämligen:

Pulled x enchilada
Tänkte laga till någonting ”pulled”. Kyckling, fläsk eller nötkött är inte riktigt bestämt, men det lutar nog åt kyckling. Sedan lägger jag köttet i tortillas som gratineras med ost och serveras med sallad. Mumma!

Halloumistroganoff
Avslutar veckan vegetariskt (och skäms över bristen på köttfria rätter den här veckan). Det här är ju en av de enklaste rätterna man kan äta, faktiskt.

Jahopp, det var det. Nu ska jag försöka skriva en lista på vad som behöver handlas också. Sen börjar dagens jobb. Ha en fin vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.