Vardagsrutiner nu när jag jobbar hemifrån

Den största förändringen för mig just nu, i fotspåren av virusets framfart, är att jag som gymnasielärare jobbar hemifrån. Det har inneburit att jag har behövt hitta nya vardagsrutiner. Så här ser en vanlig vardag ut för mig just nu:

06:30
Klockan ringer och jag försöker kliva upp på en gång. Ibland snoozar jag en gång. Drar på mig träningskläder, ger Baloo medicin och så går vi uuuut! En bra dag skiner solen och det är tyst och stillsamt. Vi går morgonrundan som ibland tar femton minuter, ibland tjugofem. Det beror dels på vilken runda vi går (såklart) och dels på vilket tempo B håller för dagen.

07:00
Eller ibland tio över.. Drar jag igång ett kort träningspass. Hurtigt värre! Oftast tar jag min skivstång och gör ett gäng övningar med den. 20-30 minuter ungefär. Försöker komma ihåg att stretcha.

07:30
Sätter igång en gryta med ägg på spisen. Hoppar in i duschen. Funderar på om det är idag jag ska tvätta håret eller om jag gjorde det dagen innan och när det i så fall är dags för hårtvätt. Såna här tankar som löser sig fort på eftermiddagen tar LÅNG tid för mig att trassla ut på morgonen.

07:45
Klär på mig. Äggen har kokat färdigt så jag äter frukost vid köksbordet. Försöker distrahera mig från att tänka jobb men det är svårt.

08:00
Slår mig ner vid skrivbordet och börjar arbetsdagen med att kolla mejl. Jobbar sedan på med sånt som ingår i mitt jobb.

11:00
Lunch! Tar Baloo i kopplet och går ut en lunchrunda. Den här rundan är också 15-25 minuter, beroende på vilken runda vi gick på morgonen. Sedan kastar jag i mig maten och fortsätter jobba.

16:00
Arbetsdagen är slut. En bra dag följer jag planen och tar en liten promenad runt de närmaste gatorna för att få ihop lite steg och rörelse.

19:00
Dagens yoga! Har ett rullande schema, sju pass som jag varvar. Superviktigt för övre delen av ryggen och nacken nu när jag sitter så mycket mer framför en skärm än vanligt.

20:00
TV-tid med min man.

21:30
Släcker alla lampor, borstar tänderna och kryper i säng. Vet inte vad som har hänt med denna nattuggla, men en stor del är väl att maken flyttade hem och han kliver upp tidigare än mig. Då går jag i säng när han går i säng, för det var inte så kul att vara uppe själv. Numera är jag trött strax efter nio. Det är skönt att ha fått rutiner på sömnen i alla fall.

Så här ser en ”vanlig” dag ut. Att mina arbetstider är helt annorlunda de flesta dagarna struntar vi i, haha.

En reaktion på ”Vardagsrutiner nu när jag jobbar hemifrån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.