Annis Grill

Det är dags för den näst sista delen i min serie om matställen i Norrbotten. Idag har det blivit dags för snabbmat i Kiruna.

En fredag i mars. Vi är på besök i en ny stad. Dagen startade tidigt med en lång bilresa redan klockan sex på morgonen. Vi har besökt ishotellet i Jukkasjärvi. På lördagen väntar ännu fler äventyr. Vi orkar inte med någon finmiddag. Istället bestämmer vi oss för att testa Annis grill.

Det är ganska mycket folk på plats när vi kommer dit strax efter fem. En del sitter och äter. En del väntar på att kunna ta med mat hem. Vi beställer och sätter oss vid ett ledigt bord. Det kommer in två män i arbetskläder. Det står LKAB på kläderna och de har spår av något svart i ansiktet. Jag kan ingenting om gruvan men tänker att de två förmodligen har gått av sitt skift och nu äter innan de åker hem. Kanske veckopendlar de så de vill äta först därför.

Vi får vår mat. Jag har beställt ett souvas meal, som är pommes frites, grönsaker och rejält med souvas. Det är både enkelt, rejält och gott. Det snålas inte med köttet. När vi åker därifrån är vi nöjda. Här skulle vi kunna äta fler gånger.

En reaktion på ”Annis Grill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.